Agency Insurance, Pinjaman Perumahan dan Takaful

 

 PROFIL SYARIKAT, pdf.downloader , pdf.downloader , pdf.downloader

MORTGAGE

Segmen ini memberi penjelasan dan contoh-contoh kepada semua kakitangan kerajaan yang ingin membuat pinjaman bersama Bahagian Pinjaman Perumahan Perbendaharaan (BPPP).Kunjungilah laman Facebook ‘Urusan Pinjaman Perumahan (Takaful)’ untuk mendapat sebarang berita terkini berkenaan bahagian mortgage.

ROADTAX

Bahagian ini membantu kepada semua pengguna kenderaaan yang ingin tahu lebih lanjut mengenai takaful kenderaan, proses membuat roadtax, kemalangan, kehilangan atau membuat tuntutan jika cermin kenderaan pecah.  Anda dinasihatkan menjadi member Facebook ‘Renewal Insurans Roadtax Kenderaan’ kami, Team kami akan menyalurkan berita terkini berkenaan takaful kenderaan.

GPA & DLL  

Bahagian ini menjelaskan kepada sesiapa yang ada mengambil Takaful Berkelompok. Ia terbahagi kepada 3 iaitu :

  1. GPA : Panduan Perlindungan GPA(GROUP PERSONAL ACCIDENT) kepada pelajar IPTA & IPTS
  2. PA TRAVEL : PA Travel ialah satu bentuk perlindungan kemalangan peribadi yang disediakan untuk melindungi peserta dari risiko yang mungkin berlaku sewaktu mengembara
  3. INSURANS PEKERJA ASING : Menerangkan jumlah jaminan insurans mengikut negara.

LATIHAN INDUSTRI

Bahagian ini memberi penjelasan awal kepada pelajar-pelajar IPTA @ IPTS yang ingin membuat on-job training (praktikal) di syarikat kami.

UNIT TRUST                                                                                                                                   Segmen ini memberi tunjuk ajar tentang hal-hal berkaitan dengan saham amanah.

MEDICAL CARD

Disini kami ada memberi huraian dan contoh-contoh produk untuk Medical Card.

EMAS

Tahukah anda menyimpan emas memberi keuntungan lebih 15% setahun?  Makluman lanjut ada didalam bahagian ini.

Services

Mohd Elam and Partner Management Services adalah sebuah agensi yang menjalankan perniagaan sebagai perunding dan memberi perkhidmatan dalam bidang

insurans, takaful dan juga pelaburan. Syarikat ini ditubuhkan secara rasmi pada 8 Oktober 2001. Matlamat syarikat adalah untuk memberi perkhidmatan yang berkesan kepada sesiapa yang hadir atau yang berminat dan juga yang memerlukan bantuan dalam Takaful, Insurans atau pelaburan. Dengan pengalaman melebihi 15 tahun dalam bidang ini, diharapkan pelanggan dapat menerima khidmat nasihat mengenai perancangan kewangan.  Kami turut menyediakan Insurans Takaful Am iaitu untuk perlindungan kenderaan.

Kenapa anda perlu mengambil insurans kenderaan bersama kami?

1) Khidmat Nasihat selepas jualan, terutama kes tuntutan kemalangan atau guaman.

2) Kepelbagaian Panel-panel takaful dan insurans.

3) Cabutan bertuah hamper pada setiap bulan.

Untuk Takaful Medical Card apa yang kami tawarkan adalah: Di samping perlindungan serendah RM 500,000 skim ini juga berupa tabungan dan simpanan. Kepada orang yang ingin melabur untuk masa depan yang lebih cerah, kami juga menyediakan pelaburan Amanah saham. Panel-Panel kami adalah:

1) Etiqa Takaful

2) Takaful Malaysia

3) Takaful Ikhlas

4) Prudential BSN Takaful

5) Hsbc Amanah Takaful

6) Allianz Insurance

7) Public Mutual

                                                                                       
                                                                        Waktu Operasi

Peta Lokasi Mohd Elam & Partner

Kami semua warga kerja Mohd Elam & Partner Management  mengucapkan selamat datang.

 DI PUTRAJAYA

DI MELAKA

Peta-Lokasi Older posts slide show

 

12 Responses to Agency Insurance, Pinjaman Perumahan dan Takaful

  1. zaidi says:

    Assalam… saya sedang mencari contractor yg boleh membuat ubahsuai rumah di bawah loan kerajaan. Boleh memperkenalkan pada saya contractor yg bagus.
    Dari Rembia. Alor Gajah. Terima kasih.
    H.p: 0126704130

  2. KAMAL says:

    Assalam Tuan Elam n Partnernya
    Tuan yang arif..saya hendak membeli rumah di kawasan Kalumpang daerah KKB Hulu selangor..semi d keluasan tanah 40×80 LHold.setelah di bincang penjual individu bg harga 255k..termasuk 10%dps..saya sebagai kakitangan awam..nk mohon loan kerajaan yang pertama kali.
    t.lahir 26111974 lelaki.
    gaji pokok.2646.65
    di campur segala elaun di tolak sebahagianya gaji bersih tinggal 2846.65 gaji pokok tersebut masih belum sampai ke tahap dinding lagi..sy nak mohon loan tersebut + dengan perkhidmatan tuan yang Arif / mana mana pihak guaman yang boleh di sarankan / yang berhampiran dengan kawasanya dan yang faham tentang selok beloknya.berdasarkan maklumat penjual sebelum ini dalam tahun lepas..pernah pihak JPPH menilai dalam anggaran 220k shj. itupun melalui panggilan telefon shj..tanpa melihat
    berpandukan umur dan gaji saya dan tempoh pencen
    dengan seorang isteri suri rumah anak 4 masih bersekolah.
    bagaimana dengan pandangan Tuan yg Arif..adakah sy boleh memiliki rumah tersebut dengan sebahagian gaji yang tinggal setelah selesai segala urusan sehingga ke tahap di luluskan dan pemotongan..sebolehnya urusan tersebut sy nak bermula secepat mungkin sebelum tamat tahun ini..pening kepala fikir nak beli rumah ni..di harap tuan yang arif dapat membuat calculation untuk tatapan saya..dan saya nak renung calculation tu betul betul..kalau tanya kawan kawan satu jawapan pun takde yang tepat dan menyakinkan..so harapan saya kali ni pada tuan yang Ariflah atau rakan rakan tuan yang arif..terima kasih/saya bagi pihak sendiri mohon di bebaskan dan di lepaskan dari belengu ini..

  3. KAMAL says:

    Tq kerana memberi bantuan dan menunjukkan Jalan……….

  4. Abdul Halim bin Mohamad Noh says:

    Saya bekerja di Universiti Teknikal Malaysia Melaka hampir 11 tahun. Saya membuat pinjaman loan bank hampir 6 tahun. Saya ingin memohon menyelesaikan hutang bank ke kerajaan. Apakah dokumen-dokumen yang perlu saya sediakan?. Saya baru menerima redemption statement CIMB melalui email.
    Kerjasama anda amatlah saya hargai.
    Tel HP:0104223722
    Terima kasih.

  5. Rahimah Bt Rahim says:

    Salam,

    Saya nak tanya kalau saya ada rumah kayu di kampung, tapi saya nak buat loan kerajaan bina rumah baru atas tanah sendiri. Tapi bolehkah saya meminta kontraktor/arkitek untuk “kautim” supaya wang pinjaman tu digunakan untuk renovate rumah di kg?

  6. hannan says:

    assalam tuan,

    mohon pandangan tuan yang dah biasa dengan insurans under BPP ini, manakah insurance yang terbaik?

    • admin says:

      wasalam, kesemua jenis insurans/takaful adalah baik, yang membezakannya adalah dari segi manfaat yang di beri oleh setiap panel takaful. Jika memerlukan cadangan, pihak kami bercadang agar en memilih Etiqa Takaful. Bantuan lanjut hubungi admin di 0176872668. Admin –> ieta

      • hannan says:

        terima kasih atas cadangan puan. mohon bantuan pengiraan, Rumah yang saya nak beli berharga RM294,800.00 anggaran kos peguam dan duti setem dan kos-kos lain berapa? tempoh untuk saya bayar kos tersebut berapa lama? Jika ada pengecualian bayaran kos tersebut, bagaimana untuk saya dapatkannya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>