PERUNDING PINJAMAN PERUMAHAN

 PROFIL SYARIKAT, pdf.downloader

MORTGAGE

Segmen ini memberi penjelasan dan contoh-contoh kepada semua kakitangan kerajaan yang ingin membuat pinjaman bersama Lembaga Pembiayaan Perumahan Sektor Awam (LPPSA). Kunjungilah laman Facebook Urusan Pinjaman Perumahan (Kerajaan) untuk mendapat sebarang berita terkini berkenaan bahagian mortgage.

ROADTAX

Bahagian ini membantu kepada semua pengguna kenderaaan yang ingin tahu lebih lanjut mengenai takaful kenderaan, proses membuat roadtax, kemalangan, kehilangan atau membuat tuntutan jika cermin kenderaan pecah.  Anda dinasihatkan menjadi member FacebookInsurans Roadtax Kenderaankami, Team kami akan menyalurkan berita terkini berkenaan takaful kenderaan.

GPA & DLL  

Bahagian ini menjelaskan kepada sesiapa yang ada mengambil Takaful Berkelompok. Ia terbahagi kepada 3 iaitu :

  1. GPA : Panduan Perlindungan GPA(GROUP PERSONAL ACCIDENT) kepada pelajar IPTA & IPTS.
  2. PA TRAVEL : PA Travel ialah satu bentuk perlindungan kemalangan peribadi yang disediakan untuk melindungi peserta dari risiko yang mungkin berlaku sewaktu mengembara.
  3. INSURANS PEKERJA ASING : Menerangkan jumlah jaminan insurans mengikut negara.

LATIHAN INDUSTRI

Bahagian ini memberi penjelasan awal kepada pelajar-pelajar IPTA @ IPTS yang ingin membuat on-job training (praktikal) di syarikat kami.

UNIT TRUST

Segmen ini memberi tunjuk ajar tentang hal-hal berkaitan dengan saham amanah.

MEDICAL CARD

Disini kami ada memberi huraian dan contoh-contoh produk untuk Medical Card.

EMAS

Tahukah anda menyimpan emas memberi keuntungan lebih 15% setahun?  Makluman lanjut ada didalam bahagian ini.

Services

Mohd Elam and Partner Management Services adalah sebuah agensi yang menjalankan perniagaan sebagai perunding dan memberi perkhidmatan dalam bidang insurans, takaful dan juga pelaburan. Syarikat ini ditubuhkan secara rasmi pada 8 Oktober 2001. Matlamat syarikat adalah untuk memberi perkhidmatan yang berkesan kepada sesiapa yang hadir atau yang berminat dan juga yang memerlukan bantuan dalam bidang Takaful, Insurans atau pelaburan. Dengan pengalaman melebihi 15 tahun dalam bidang ini, diharapkan pelanggan dapat menerima khidmat nasihat mengenai perancangan kewangan.  Kami turut menyediakan Insurans Takaful Am iaitu untuk perlindungan kenderaan.

Kenapa anda perlu mengambil insurans kenderaan bersama kami?

1) Khidmat Nasihat selepas jualan, terutama kes tuntutan kemalangan atau guaman.

2) Kepelbagaian Panel-panel takaful dan insurans.

3) Cabutan bertuah hamper pada setiap bulan.

Untuk Takaful Medical Card apa yang kami tawarkan adalah: Di samping perlindungan serendah RM 500,000 skim ini juga berupa tabungan dan simpanan. Kepada orang yang ingin melabur untuk masa depan yang lebih cerah, kami juga menyediakan pelaburan Amanah saham. Panel-Panel kami adalah:

1) Etiqa Takaful

2) Takaful Malaysia

3) Takaful Ikhlas

4) Prudential BSN Takaful

5) Allianz Insurance

6) Public Mutual

7) MAA Takaful

8) AIA Public Takaful

9) Great Eastern Takaful

10) AXA Affin

                                                                                                                                                PAUTAN

                                                                                       
                                                                        Waktu Operasi

Peta Lokasi Mohd Elam & Partner

Kami semua warga kerja Mohd Elam & Partner Management  mengucapkan selamat datang.

 DI PUTRAJAYA

DI MELAKA

Peta-Lokasi Older posts slide show

Share This:

 

52 Responses to PERUNDING PINJAMAN PERUMAHAN

  1. zaidi says:

    Assalam… saya sedang mencari contractor yg boleh membuat ubahsuai rumah di bawah loan kerajaan. Boleh memperkenalkan pada saya contractor yg bagus.
    Dari Rembia. Alor Gajah. Terima kasih.
    H.p: 0126704130

     
  2. KAMAL says:

    Assalam Tuan Elam n Partnernya
    Tuan yang arif..saya hendak membeli rumah di kawasan Kalumpang daerah KKB Hulu selangor..semi d keluasan tanah 40×80 LHold.setelah di bincang penjual individu bg harga 255k..termasuk 10%dps..saya sebagai kakitangan awam..nk mohon loan kerajaan yang pertama kali.
    t.lahir 26111974 lelaki.
    gaji pokok.2646.65
    di campur segala elaun di tolak sebahagianya gaji bersih tinggal 2846.65 gaji pokok tersebut masih belum sampai ke tahap dinding lagi..sy nak mohon loan tersebut + dengan perkhidmatan tuan yang Arif / mana mana pihak guaman yang boleh di sarankan / yang berhampiran dengan kawasanya dan yang faham tentang selok beloknya.berdasarkan maklumat penjual sebelum ini dalam tahun lepas..pernah pihak JPPH menilai dalam anggaran 220k shj. itupun melalui panggilan telefon shj..tanpa melihat
    berpandukan umur dan gaji saya dan tempoh pencen
    dengan seorang isteri suri rumah anak 4 masih bersekolah.
    bagaimana dengan pandangan Tuan yg Arif..adakah sy boleh memiliki rumah tersebut dengan sebahagian gaji yang tinggal setelah selesai segala urusan sehingga ke tahap di luluskan dan pemotongan..sebolehnya urusan tersebut sy nak bermula secepat mungkin sebelum tamat tahun ini..pening kepala fikir nak beli rumah ni..di harap tuan yang arif dapat membuat calculation untuk tatapan saya..dan saya nak renung calculation tu betul betul..kalau tanya kawan kawan satu jawapan pun takde yang tepat dan menyakinkan..so harapan saya kali ni pada tuan yang Ariflah atau rakan rakan tuan yang arif..terima kasih/saya bagi pihak sendiri mohon di bebaskan dan di lepaskan dari belengu ini..

     
  3. KAMAL says:

    Tq kerana memberi bantuan dan menunjukkan Jalan……….

     
  4. Abdul Halim bin Mohamad Noh says:

    Saya bekerja di Universiti Teknikal Malaysia Melaka hampir 11 tahun. Saya membuat pinjaman loan bank hampir 6 tahun. Saya ingin memohon menyelesaikan hutang bank ke kerajaan. Apakah dokumen-dokumen yang perlu saya sediakan?. Saya baru menerima redemption statement CIMB melalui email.
    Kerjasama anda amatlah saya hargai.
    Tel HP:0104223722
    Terima kasih.

     
  5. Rahimah Bt Rahim says:

    Salam,

    Saya nak tanya kalau saya ada rumah kayu di kampung, tapi saya nak buat loan kerajaan bina rumah baru atas tanah sendiri. Tapi bolehkah saya meminta kontraktor/arkitek untuk “kautim” supaya wang pinjaman tu digunakan untuk renovate rumah di kg?

     
  6. hannan says:

    assalam tuan,

    mohon pandangan tuan yang dah biasa dengan insurans under BPP ini, manakah insurance yang terbaik?

     
    • admin says:

      wasalam, kesemua jenis insurans/takaful adalah baik, yang membezakannya adalah dari segi manfaat yang di beri oleh setiap panel takaful. Jika memerlukan cadangan, pihak kami bercadang agar en memilih Etiqa Takaful. Bantuan lanjut hubungi admin di 0176872668. Admin –> ieta

       
      • hannan says:

        terima kasih atas cadangan puan. mohon bantuan pengiraan, Rumah yang saya nak beli berharga RM294,800.00 anggaran kos peguam dan duti setem dan kos-kos lain berapa? tempoh untuk saya bayar kos tersebut berapa lama? Jika ada pengecualian bayaran kos tersebut, bagaimana untuk saya dapatkannya.

         
  7. Haslin says:

    Assalamualaikum..Saya Haslin dari UiTM Kampus Bandaraya Melaka ingin bertanya jika masih terdapat kekosongan untuk membuat latihan industri di syarikat tuan/puan untuk sesi September-Disember 2015?

     
  8. mustaffa says:

    Akum,nama sy mustaffa,sy ingin bertanya dan meminta pandangan mengenai kedudukan harta pusaka milik arwah bapa sy,boleh ke sy details kan di sini?Kerana mengikut pendpt kawan2 dan keluarga menyatakan sy perlu mendptkan khidmat peguam utk mengendalikan kes ini.

     
  9. fauziah says:

    admin..saya dah summit borang online..dinyatakan kat situ kena hantar borang dan dokumen sokongan dlm tempoh 14hr bekerja.tapi lawyer belum lg bg dokumen2 yang diperlukan sepenuhnya.ada lagi yang belum selesai kerana rumah yang saya nak beli tu belum lagi release strata tittle..soalan saya,bolehkah kalau saya hantar borang ke bpp lewat dr tempoh 14hr bekerja tu.dan adakah semua dokumen perlu disahkan oleh ketua jabatan.terima kasih admin.

     
    • admin says:

      Salam, tempoh 14 hari hanyalah peringatan agar disegerakan dokumen sokongan lebih baik. Selesaikan terlebih dahulu apa yang belum diselesaikan agar dokumen yang di hantar ke BPP tiada masalah dan cepat lulus. Semua dokumen berkaitan si pemohon perlu mendapatkan pengesahan ketua jabatan. Bantuan lanjut hubungi admin di 0176872668 (ieta)

       
  10. Johari murtadza says:

    Salam…Saya ingin membina rumah diatas tanah sendiri dan sedang mencari kontraktor.Minta pihak tuan recommend kontraktor.
    Dari Pasir Gudang,Johor
    017-7995282

     
  11. Ain ainisha says:

    As’salam Tuan
    Saya ingin membuat pinjaman untuk membina rumah Impian, masalah saya adalah tanah yg dibeli belum habis bayar, apa kah cadangan pihak Tuan…..?
    WhattApp 01136413480
    Call – 019 2740179

     
  12. mohd shahrizan bin masnan says:

    Boleh bagi qoutition S&P legal fees dan loan legal fee untuk harga 230k ?

    Saya dapat harga rumah 210k dan saya buat 230k untuk submit loan.soalan saya kos guaman yang saya kena tnggung untuk harga rumah 210k itu ke 230k?

     
  13. Zamani Ahmad says:

    Saya ada miliki tanah dan hak milik atas nama saya. Masalah saya ialah amat sukar mencari kontraktor yang boleh membina rumah mengunakan Pinjaman Perumahan Kerajaan. Kalau ada pun hendak deposit paling kurang pun 30% dengan alasan plan arkitek dan urusan dengan kerajaan tempatan. Bolehkah saya memberi duit deposit sebelum menandatangani sebarang perjanjian guaman.

     
  14. Siti Aishah says:

    Salam saya ingin bertanya bagi pihak bapa mertua sy.,Beliau ingin mengubahsuai rumah yg dibeli menggunakan pinjaman perumahan 20thn lps.Soalan sy,boleh kah beliau menggunakan pinjaman kerajaan untuk kerja pengubahsuaian rumah beliau.untuk makluman tn,pinjaman pertama bapa mertua ade 4 thn lg(umur beliau terkini 54thn).jika boleh,bagaimana beliau ingin memohon dan apakah syarat2 nya.
    bole hubungi saya di no-0172578835

     
    • admin says:

      Wasalam, ya boleh asalkan rumah tersebut di beli dari pinjaman kerajaan. Langkahnya adalah perlu lantik lawyer dan kontraktor berdaftar.

       
  15. ady says:

    kalau kakitangan kerajaan yang bekerja di sabah ingin menggunakan khidmat tuan untuk pinjaman BPP membeli rumah di sabah, boleh ke?

     
  16. Sahar karim says:

    Saya ada rumah di bina atas tanah ibu,macam mana saya mau buat pinjaman untuk ubah suai rumah tersebut

     
    • admin says:

      Salam,untuk membina rumah di tanah sendiri, tanah tersebut mestilah merupakan hak milik sepenuhnya pemohon atau bersama pasangan sahaja.

       
  17. haslan says:

    salam..tuan/puan

    saya kakitangan awam dan ada buat pnjaman rumah dengan bsn pd thn 2011.harga rumah pada tahun tersebut rm210k(nilai pinjaman rm190k).soalan sy,bole ke kalau saya mahu convert ke loan kerajaan mengikut harga semasa rumah.buat pengetahuan tuan,harga semasa rumah saya dalam lingkungan rm400k sekarang..mohon pencerahan..terima kasih

     
  18. Fatin Zahirah Binti Zahari says:

    Assalamualaikum..Saya fatin zahirah dari Universiti Tun Hussein Onn Malaysia(UTHM) ingin bertanya jika masih terdapat kekosongan untuk membuat latihan industri di syarikat tuan/puan untuk sesi Jun-September 2016. Saya mengambil kos Statistik Industri dengan Kepujian di UTHM. Terima Kasih.

     
  19. Abdul Malek says:

    Isteri saya telah membuat pinjaman perumahan dengan kerajaan sebanyak RM65K. Sekarang dia ingin membuat pinjaman kali kedua dengan kerajaan sebab kelayakannya pinjamannya sekarang ialah RM400K. Boleh pihak tuan uruskan untuk pembelian rumah ke 2 di Melaka dengan segera yang harga belian rumah RM180K. Tolong bagi tau kos guaman dan segala yang terlibat untuk tujuan ini. Terima kasih.

     
  20. Nurliana says:

    Assalamualaikum. Saya Nurliana bt Sulaiman daripada Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) ingin bertanya jika masih terdapat kekosongan untuk membuat latihan industri di syarikat tuan/puan untuk sesi Februari-Jun 2016. Saya mengambil kos Sains Aktuari dan Pengurusan Risiko. Terima Kasih.

     
  21. zaki says:

    Slm sy nak beli tanah di melaka dan buat rumah..dengan sapa sy boleh berhubung..tq

     
  22. nur laila says:

    Assalamualaikum, saya Nur Laila dari Kolej Universiti Islam Melaka (KUIM), jurusan diploma perakaunan.. saya ingin bertanya jika masih terdapat kekosongan untuk menjalankan latihan industri di syarikat tuan/puan pada Januari – April 2016?
    terima kasih.

     
  23. aryana says:

    Assalamualaikum…
    Sy dan isteri keja krjn. Sy nk beli rumah tp tanahnya bstatus rezab melayu. Boleh ke sy wat loan bsama utk beli rumah tsebut sekiranya sy adalah bumiputera manakala isteri warganegara yg non-bumi.

     
  24. fathin says:

    Assalamualaikum Encik, saya student dari politeknik. Saya ingin membuat pratikal di syarikat ini, tapi dengan siapa saya boleh berhubung ?

     
  25. fathin says:

    Assalamualaikum, saya fathin dari politeknik, jurusan diploma pengurusan perniagaan.. saya ingin bertanya jika masih terdapat kekosongan untuk menjalankan latihan industri di syarikat tuan/puan pada Jun 2016?
    terima kasih.

     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>