KELEBIHAN BERURUSAN DENGAN MEP

Anda mungkin masih kurang yakin untuk berurusan dengan Mohd Elam & Partner (MEP).  Untuk makluman anda, memang semua syarikat yang menjadi pesaing MEP namun setiap syarikat ada kelebihan masing-masing tetapi MEP pastinya yang terbaik untuk anda. Kami berpengalaman lebih dari 10 tahun dalam menguruskan permohonan pembiayaan GOV LOAN.

Kelebihan berurusan dengan kami?

1. Semakan kelayakan & anggaran bayaran balik bulanan 

Adakah anda sudah semak kelayakan terlebih dahulu sebelum membuat urusan jaul beli/ permohoanan? Hati-hati kerana ada di antara anda lulus pinjaman bawah dari kelayakan dimana membuakan pemohoan membuat penambahan (top up) dana yang tidak cukup. Oleh itu sekiranya anda buat semakan kelayakan terlebih dahulu, paling tidak anda boleh membeli rumah mengikut bajet dan kelayakan anda.

Anda juga boleh buat pengiraan sendiri mengikut manual kiraan kelayakan gov loan yang telah kami sediakan, atau hubungi team kami untuk bantuan kiraan kelayakan dan bantuan selanjutnya.

2. Memberi cadangan untuk membeli, ubahsuai atau membina rumah di atas tanah sendiri.

Adakah anda ingin menambahkan aset?  Jangan risau, konsultan kami sedia memberi khidmat nasihat dalam urusan pembelian tanah atau rumah terpakai. Usah menanggung risiko ditipu atau permohonan lewat diluluskan.

Anda mempunyai tanah dan bercadang untuk membina rumah?Dapatkan mentor atau khidmat nasihat konsultan kami untuk mengurangkan kos pembinaan dan melancarkan rancangan anda.  Masalah yang selalu timbul adalah apabila rumah lambat siap, material low quality dan juga rumah retak tidak sampai 1 tahun rumah siap.  Elakkan masalah ini menimpa anda. Kami juga ada menyediakan khidmat nasihat jika anda ingin membuat pengubahsuaian rumah.

3. Khidmat nasihat dan bantuan permohonan Online (SPPB)

Memang sudah menjadi kepakaran kami dalam urusan pembiayaan gov loan jadi  kami pastinya sedia membantu anda untuk memberi khidmat nasihat untuk anda mengisi permohonan secara Online samada bagi pinjaman pertama Sistem Pinjaman Perumahan Bersepadu (SPPB) mahupun pinjaman kedua.

4. Pemeriksaan dokumen sebelum penghantaran ke LPPSA.

Anda tidak perlu menanggung risiko dokumen anda dipulangkan kerana tidak lengkap atau tidak mengikuti terma-terma permohonan.  Serahkan sahaja urusan anda kepada kami dimana kami menyediakan pekerja yang paling cekap untuk memeriksa borang permohonan pinjaman anda dengan teliti di setiap helaian.  Sekiranya ada dokumen yang tidak lengkap, kami akan terus berurusan dengan anda.

*Hubungi/whatsapp kami di 0196692728 untuk dapatkan checklist permohonan GOV LOAN.

 5. Penghantaran dokumen ke LPPSA (Lembaga Pembiayaan Perumahan Sektor Awam Putrajaya).

Misalnya jika anda tinggal di Johor dan anda perlu ke LPPSA di Putrajaya semata-mata  untuk menghantar borang permohonan.  Antara kos-kos yang terlibat :

Kos minyak

RM 100

Kos tol

RM 50

Kos makan minum

RM 50

Kos servis kereta dan lain-lain

RM 100

Jumlah keseluruhan

RM 300

 

Tidak perlu bazirkan wang dan masa menghantar dokumen permohonan anda ke LPPSA.  Kami menyediakan servis penghantaran terus ke kaunter pusat Lembaga Pembiayaan Perumahan Sektor Awam Putrajaya by hand sebaik sahaja khidmat pemeriksaan dokumen selesai.  Anda tidak perlu risau kerana acknowlegdement penghantaran kaunter akan kami beri sebagai bukti penghantaran.

6. Khidmat nasihat dan tuntutan polisi takaful (Kematian, Banjir atau Kebakaran)

Elakkan merasai pengalaman “Sudah jatuh ditimpa tangga”.  MEP sedia membantu anda dalam urusan tuntutan polisi takaful jika anda ditimpa kematian, malapetaka alam atau kebakaran.  Anda pasti akan mendapat tuntutan polisi anda dengan cepat.

7. Follow-up kes sehingga lulus.

Menjadi tanggungjawab kami untuk mengikuti perkembangan permohonan pinjaman anda sehingga diluluskan oleh pihak LPPSA.  Berbanding dengan syarikat lain yang meninggalkan anda terkapai-kapai jika borang permohonan anda ditolak atau dipulangkan.  Dapatkan khidmat after sale dari team-team kami  tanpa sebarang bayaran.


NOTA:

 • LPPSA (Lembaga Pembiayaan Perumahan Sektor Awam) dulu dikenali sebagai BPPP (Bahagian Pinjaman Perumahan Perbendaharaan). Bantulah kami…
  pihak kami akan sentiasa membantu anda dalam segala urusan hartanah dengan hanya sms / whatsapp admin sahaja.

poster_from_postermywall (21)

 • Kami sedia memberikan khidmat nasihat percuma kepada anda serta menguruskan proses pinjaman anda supaya berjalan lancar.
 • Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi careline kami di talian  019-6692728 (Encik Mohd Elam) atau email kepada kami di takaful2all@yahoo.com.my.

PAUTAN

Slider not found

Antara Senarai Soal Jawab:

KELEBIHAN BERURUSAN DENGAN MEP
(klik link di atas)


*PENAFIAN:

MOHD ELAM & PARTNER MANAGEMENT SERVICES tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakan/kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat dalam laman web ini.  Artikel ini adalah sekadar panduan kasar yang berdasarkan senarai rujukan dibawah.  Jika ada percanggahan, rujukan maklumat adalah mengikut agensi yang berkaitan.  Semua maklumat yang dipaparkan adalah benar dan betul pada tarikh dan masa diterbitkan dan tertakluk kepada pindaan dari masa ke masa.


Kami mengalu-alukan kunjungan anda, sila klik link-link panduan di bawah:

Link-link yang berkaitan dan mungkin dapat membantu anda menyelesaikan persoalan -persoalan yang bermain di minda anda  dan mungkin memberi lebih maklumat kepada anda.

http://mohdelam.com/mortgage/insurans/pilih-et/
http://mohdelam.com/mortgage/insurans/pilih-tm/


Anda boleh klik link youtube di bawah untuk mengetahui tentang perkhidmatan yang kami tawarkan..

Perkhidmatan Kami di LPPSA (Version 2)
Panduan Permohonan Pinjaman Perumahan (SPPB)
Pemilihan Peguam : Pinjaman Perumahan  Perbendaharaan
Pinjaman Perumahan Kedua Bahagian Pinjaman Perumahan 


Anda kakitangan kerajaan yang ingin membeli rumah, tanah @ membuat renovation?

Berita gembira kepada kakitangan kerajaan kerana pasukan kerja kami sedia memberi khidmat nasihat untuk semua KAKITANGAN KERAJAAN seluruh Malaysia mengenai urusan Pinjaman Perumahan Perbendaharaan Malaysia secara PERCUMA*!

Berikut adalah khidmat nasihat yang kami tawarkan:

1- Bantuan permohonan Online/SPPB (Sistem Pinjaman Perumahan Bersepadu)
2- Pemeriksaan dokumen sebelum dihantar ke Lembaga Pembiayaan Perumahan Sektor Awam (LPPSA)
3- Penghantaran dokumen ke LPPSA Putrajaya
4- Memberi cadangan untuk ubahsuai atau membina rumah diatas tanah sendiri
5- Khidmat nasihat pembelian tanah dan rumah terpakai
6- Memberi cadangan peguam bersesuaian
7- Khidmat nasihat dan tuntutan polisi takaful (kematian, banjir atau kebakaran)

Semua perkhidmatan yang kami tawarkan adalah PERCUMA.

Hubungi kami untuk pertanyaan lanjut di careline 24/7:
019-6692728

Browse, like dan follow facebook pages, website, twitter dan instagram kami. Sila klik link di bawah:
Facebook Page: Pinjaman Perumahan dan Takaful 2
TWITTER : Loan Perumahan
INSTAGRAM: Perumahan Kerajaan Malaysia
Website: www.mohdelam.com/mortgage
E-mail: takaful2all@yahoo.com.my

‘Kepercayaan anda, Tanggungjawab kami’

6 Responses to KELEBIHAN BERURUSAN DENGAN MEP

 1. Acil says:

  Salam sejahtera. Disbursement fee utk pinjaman perumahan dikenakan berapa kali?
  Dan adakah stamp duty dikenakan bagi loan agreement dan S&P agreement? Atau hanya 50% ke atas S&P agreement bagi rumah pertama?’
  Terima kasih.

 2. nuerulcayang says:

  salam..

  lau ada masalah ngn kontraktor…mcmne ye..sy wat loan ngn bank..

 3. Fairul Rizal says:

  assalam…
  nak tanya. saya bekerja di putrajaya dan ingin membeli rumah terpakai di bangi. office tuan bertempat di melaka. macam maner saya nak berurusan dgn pihak tuan. adakah saya perlu ke sana. ataupun pihak tuan boleh datang ke sini.

  • Elam says:

   Mualaikum salam….Jangan risau team kami ada d seluruh negara. Untuk bantuan selanjutnya harap en dapat inbox no hp ke talian careline kami 0196692728…TQ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *