ETIQA TAKAFUL

Kenapa saya memilih gadai janji bersama ETIQA TAKAFUL?

Banyak manfaat yang saya perolehi apabila saya memilih apabila memilih ETIQA TAKAFUL sebagai perlindungan saya. Antaranya ialah:

UntitledUntitled2

Kesimpulannya, saya memilih Etiqa Takaful kerana ia menepati keperluan dan sumbangan yang perlu dibayar iaitu berdasarkan kemampuan seseorang. Ia juga adalah satu konsep saling membantu yang berlandaskan prinsip-prinsip perkongsian tanggungjawab, kerjasama dan kepentingan bersama di mana membantu satu sama lain apabila diperlukan. Berdasarkan pemerhatian saya, Etiqa Takaful adalah panel untuk LPPSA(dahulunya dikenali sebagai BPP) yang paling lama (lebih dari 20 tahun). Oleh itu, jika ada tuntutan banjir, Etiqa Takaful antara panel terpantas dalam pembayaran tuntutan.


*PENAFIAN:

MOHD ELAM & PARTNER MANAGEMENT SERVICES tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakan/kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat dalam laman web ini.  Artikel ini adalah sekadar panduan kasar yang berdasarkan senarai rujukan dibawah.  Jika ada percanggahan, rujukan maklumat adalah mengikut agensi yang berkaitan.  Semua maklumat yang dipaparkan adalah benar dan betul pada tarikh dan masa diterbitkan dan tertakluk kepada pindaan dari masa ke masa.

Sumber: Laman web Etiqa Takaful

Disediakan oleh:

 • Irra Natasha Nasarudin / Politeknik Port Dikson / November 2014
 • Faraintan Syahida Northani / Politeknik Port Dikson / November 2014

Dikemaskini Oleh: Nur Fatin Binti Mohd Hamami / UMS / Julai2017

Disemak Oleh: Mohd Elam Bin Mohamed


Kami mengalu-alukan kunjungan anda, sila klik link-link panduan di bawah :

Link-link yang berkaitan dan mungkin dapat membantu anda menyelesaikan persoalan -persoalan yang bermain di minda anda  dan mungkin memberi lebih maklumat kepada anda.

 • “Saya kakitangan kerajaan, macam mane hendak memilih peguam untuk membantu saya membeli rumah terpakai (secondhand house).”  Ramai yang bertanya persoalan ini. Apakah kepentingan peguam dalam proses pinjaman anda. Jawapannya ada di link ini ! PANDUAN 3 : Pemilihan Peguam
 • Kepentingan pewaris/penama dalam pinjaman atau insurans. Perlu lebih maklumat tentang penama atau pewaris?? Klik di sini! PANDUAN 10 : Penama/waris
 • Anda buntu memilih Insurans /Takaful yang sesuai untuk membuat pinjaman perumahan ?? Pilih dan klik di sini

 http://mohdelam.com/mortgage/insurans/pilih-et/

 http://mohdelam.com/mortgage/insurans/pilih-tm/


Anda boleh klik link youtube di bawah untuk mengetahui tentang perkhidmatan yang kami tawarkan..

download

Perkhidmatan Kami di BPPP (Version 2) Panduan

Permohonan Pinjaman Perumahan (SPPB)

Pemilihan Peguam : Pinjaman Perumahan  Perbendaharaan

Pinjaman Perumahan Kedua Bahagian Pinjaman Perumahan

6 Responses to ETIQA TAKAFUL

 1. Faizal says:

  Salam… Sy ingin bertanya berkaitan skim mydeposit oleh kerajaan.. Sy dlm proses membeli rmh subsale.. Peguam sdg uruskn dokumen utk s&p.. Adakah msih boleh sy apply mydeposit.. BrapA tmpoh masa utk ketahui sama ada lulus atau tidak mydeposit tu.. Sy khuatir owner tak nak tggu lama dan mencari pembeli lain

 2. sue says:

  Salam tuan,

  saya telah membeli rumah jenis 3, namun disebabkan kelewatan dokumen oleh pihak peguam/ pemaju, loan sy masih belum boleh diluluskan (loan goverment). Soalan saya adakah saya akan kena denda sebab pemaju dah minta bayaran 10% yang perlu dibayar dalam masa 30 hari.

 3. Melisa Patrick says:

  Salam.

  Sekiranya kita telah Ada peguam dr Pihak pemaju, perlukah lagi mendapatkan peguam untuk berkaitan pinjaman dr LPPSA?

  Maaf, Saya Kurang arif dalam hal2 ini.

  Terima kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *