CARA MEMOHON

Latihan industri

Kepada para pelajar yang berminat untuk menjalani latihan industri di syarikat kami, anda perlu muat naik dokumen-dokumen berkenaan:

1. Resume anda yang lengkap
2. Surat dari pihak fakulti/jabatan
3. Borang permohonan Latihan Industri
4. Borang jawapan dari fakulti/jabatan

Selepas muat naik maklumat permohonan Latihan Industri, sila isikan dengan lengkap Borang Permohonan Latihan Industri

Klik sini untuk permohonan latihan industri.

**Pihak kami akan memproses permohonan anda dan beri maklumbalas sekitar 7 hari bekerja.

PENTING ! 

Kemasukan sehingga JUN 2018 telah PENUH
Sila buat permohonan segera untuk Sesi JULAI 2018 dan keatas.

Kami menerima pelajar mengikut kuota yang diperlukan. Tiada syarat kelayakan yang dikenakan ke atas pelajar, namun apa yang kami mahukan ialah disiplin, kreatif, tidak putus asa, rajin dan mempunyai etika pelajar yang baik. Anda boleh hubungi kami melalui email takaful2all@yahoo.com.my atau ruangan komen dibawah (faks tidak akan diterima) dan juga anda boleh datang sendiri ke pejabat kami.

“Pengalaman merupakan perkara yang tidak boleh dibeli dengan wang ringgit, juga perkara sangat berharga dan dapat mematangkan fikiran kita. Makin banyak kita pelajari makin kita sedar banyak lagi perkara yang kita tidak ketahui.”

Keutamaan di berikan kepada pelajar yang mengambil kursus berikut:

√ Kesetiusahaan
√ Seni bina
√ Hartanah
√ Perniagaan
√ Pengurusan
√ Perakaunan
√ Multimedia
√ Logistik
√ Pengurusan Marine
√ Teknologi Maklumat; dan
Yang berkaitan


Untuk makluman anda kami masih lagi dalam proses pengubahsuaian laman web ini, pihak kami amat mengalu-alukan cadangan atau idea yang bernas untuk mempertingkatkan lagi laman web kami ini agar mudah difahami oleh semua pihak.

Jika ada sebarang pertanyaan anda boleh menghubungi careline kami di talian 019-6692728.


Disemak oleh: Mohd Elam Bin Mohamed

347 Responses to CARA MEMOHON

 1. Muhd Shahhir says:

  Dear Sir/Madam
  Assalammualaikum…my name is muhammad shahhir bin md ali student in UITM Shah Alam,Bachelor of Science(Hons) Mathematics.I was searching place for internship start from 3/09/2018 until 22/12/2018 (4 months). If there any vanancies for me to apply?

  • admin says:

   Wassalam. Internship placement is available on your date. Kindly contact our manager for discussion. 0196692728 (Hj Elam)

 2. Assalamualaikum. Sy fatin , mngmbil kos Sijil Sistem Komputer Dan Rangkaian. disni msih terima pelajr practikal utk sistem komputer x? bermule pade 1.7.2018 – 21.10.2018

 3. Mohamad Saiful says:

  Assalamualaikum. Saya pelajar GIATMARA Kuala Lumpur, kursus Computer System & Networking, saya sedang mencari tempat untuk praktikal selama 3 bulan bermula 1 Julai 2018 hingga 30 September 2018. Syarikat ini ada mengambil untuk praktikal?

 4. Ifa says:

  Assalamualaikum, saya nk tanya latihan praktikal utk pelajar it dr 15 julai – 7 sept ada kekosong ke? Dn blh saya tahu tempat praktikal tu dekat mana?

 5. Lailatul Akmar Binti Muhammad says:

  Assalamualaikum..saya Lailatul Akmar Binti Muhammad pelajar jurusan Ijazah Sarjana Muda Sains Sosial Kajian Hubungan Industri dan Perburuhan dari Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS). Saya telah melihat profil syarikat tuan dan berminat untuk menjalani latihan industri di syarikat tuan. Oleh itu, saya ingin bertanya samaada masih ada kekosongan untuk latihan industri di tempat tuan pada 18 June 2018 sehingga 7 Sept 2018 (12 minggu). Adakah masih mempunyai kekosongan latihan industri untuk saya? Minta jasa baik tuan untuk memaklumkan kepada saya maklum balas dari pihak tuan melalui emel saya iaitu lailatulakmar90@gmail.com. Sekian, terima kasih.

 6. Nur Izzati Adlina Mohd Fauzi says:

  Assalamualaikum,saya pelajar diploma perniagaan. saya sedang mencari tempat untuk praktikal bermula 21 May 2018 – 10 Ogos 2018 (12minggu). ada kekosongan tak? ada disediakan tempat tinggal? elaun berapa ye?

 7. Nor Lyiana Izzaty binti Mohd Takriji says:

  assalamualaikum. Saya Nor Lyiana Izzaty binti Mohd Takriji, pelajar Sarjana Muda Ekonomi (Sumber Alam), Universiti Malaysia Terengganu. Saya berminat untuk memohon latihan industri di tempat tuan/puan dari 24 Jun 2018 hingga 15 September 2018 iaitu selama 3 bulan. Jika masih ada kekosongan, adakah jurusan saya dibenarkan untuk memohon?

 8. Nurul Ain Binti Mazli says:

  Merujuk kepada perkara diatas, saya Nurul Ain Binti Mazli, pelajar Diploma Perbankan Islam di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetics, Kuala Lumpur. Saya ingin memohon latihan Industri di tempat tuan/puan dari 02 April 2018 sehingga 17 Ogos 2018 selama 5 bulan. Sekiranya di tempat tuan/puan mempunyai kekosongan untuk tujuan tersebut dan sesuai dengan jurusan yang saya ambil, bolehkah saya memohon ?.

  Terima kasih ,

  Nurul Ain Binti Mazli

 9. Nurhasliza says:

  Assalamualaikum, Saya Nurhasliza mengambil jurusan perbankan islam dan kewangan di melaka ingin mencari tempat untuk latihan industri pada bulan ogos – december. saya ingin bertanya adakah pihak tuan menyediakan latihan industri yang berkenaan dengan jurusan saya? Berharap pihak tuan memberi jawapan. Terima Kasih

  • admin says:

   Wasalam. Pihak kami tiada masalah utk menerima mana2 pelajar yg boleh membantu pengurusan pejabat dan bahagian hartanah.

 10. Nur Najwa Najiha Binti Noor Adzman says:

  Assalamualaikum,saya pelajar diploma pengurusan muamalat. saya sedang mencari tempat untuk praktikal bermula 22 jan 2018 – 4 mei 2018 (16minggu). ada kekosongan tak? ada disediakan tempat tinggal? elaun berapa ye?

 11. Muhamad Saiful Bin Nordin says:

  Assalamualaikum tuan, saya saiful daripada universiti teknikal malaysia melaka, saya mengambil jurusan pengurusan teknologi dan inovasi. Masih ada kekosongan bagi bulan februari 2018 sehingga julai 2018 ?

 12. MUHAMMAD FITRI BIN KAMARUDIN says:

  Assalamualaikum, Saya Muhammad Fitri Bin Kamarudin mengambil jurusan Bachelor in Computer Science (Hons) UiTM Melaka. Saya ingin bertanya, pihak tuan ada tawarkan latihan industri untuk pelajar jurusan Computer Science? Latihan industri ini bermula dari 19 Februari 2018 sehingga 6 Julai 2018 (20 Minggu). Diharap pihak tuan memberi jawapan. Terima Kasih.

  • admin says:

   Wassalam , minta maaf fitri, sekarang syarikat kami memerlukan pelajar l.i untuk hartanah, insurans dan pengurusan sahaja. TQ

 13. Suhadah says:

  Assalamualaikum. Saya Norsuhadah Binti Nor Rosli pelajar Tahun 4 jurusan Teknologi Maklumat di Universiti Utara Malaysia. Saya sedang mencari tempat untuk menjalani latihan amali dari 21 Februari 2018 sehingga 20 Ogos 2018 selama 6 bulan. Sekiranya di tempat tuan/puan mempunyai kekosongan untuk tujuan tersebut, dan sesuai dengan jurusan yang saya ambil, bolehkah saya memohon?.

 14. Muhammad Azaam Bin Zaimi Zaki says:

  assalammualaikum, borang latihan industri, surat dari fakulti/jabatan, serta borang jawapan fakulti didalam satu file pdf. Perlu ke untuk saya upload file yang sama?

  • admin says:

   Wassalam. Dah upload dokumen tu dalam borang online yang kami sediakan? Kalau dah, tunggu jwpn drpd pihak syarikat ye

 15. Abdul Hadi Haron says:

  Assalammualaikum.. Saya hadi haron mengambil jurusan bacelor of social work di universiti sultan zainal abidin . Saya ingin bertanya, di sini masih terima pelajar untuk buat praktikal tak? Mula pada januari 2018 hingga april 2018. Terima kasih.

 16. NURULAIN SYAFIQAH BT ZAINUDDIN says:

  Salam tuan/puan… sy nak tanya ya utk kemasukan januari 2018 dah buka ke?

 17. anita jones says:

  Tawaran pinjaman kewangan untuk membayar bil dan mulakan perniagaan hubungi kami melalui e-mel anitajones154@gmail.com

 18. nur athirah says:

  assalamualaikum.. Kemasukan untuk bulan 4 sudah penuh ke? saya nak minta praktikal untuk bulan 4..

  • admin says:

   Wasalam, sila buat permohonan terlebih dahulu utk di proses.

   • Nur Athirah Ramli says:

    Admin.. saya dah hantar permohonan pada 9 March.. tapi saya masih belum terima apa- apa jawapan.. saya perlukan jawapan dari pihak Tuan dengan segera.. Kerjasama Tuan/Puan amat saya hargai.. Terima Kasih..

   • admin says:

    Salam, berhubung terus dengan admin di 0176872668 untuk bantuan lanjut

 19. Rashidah ali says:

  Assalam,sy dari bidang pengurusan maritim.bolah kah memohon

 20. umi says:

  salam. sy bidang kejuruteraan mekanikal. boleh saya apply?

 21. hidayu says:

  saya dari bidang statistik . adakah saya boleh memohon ?

 22. SHAHIDATUL SHAQILLA BINTI SHAMSUDIN A14GH0160 says:

  assalamualaikum.. Saya mahu bertanya. Jika saya ingin membuat latihan industri dari februari 2017 hingga June 2017 masih berpeluang atau tidak saya ingin buat praktikal?

  • admin says:

   Wasalam, maaf kerana penempatan pelajar latihan industri telah penuh sehingga bulan 5, kemasukan selepas bulan 5 masih lagi ada kekosongan. Terima Kasih.

 23. Haris Wasil says:

  Assalamualaikum,saya mahu bertanya pada tuan/puan. Surat dari pihak fakulti/jabatan itu dari mana boleh mendapatkannya

 24. NUR FARAH LYANA BINTI MOHD AZMIR says:

  Assalammualaikum. Saya farah lyana dari kolej Uniti negeri sembilan. Kos Dip. Pengurusan Muamalat. Ingin bertanya untuk januari 2017 hingga april 2017 masih ada kekosongan lagi tak?

 25. NUR FARAH LYANA BINTI MOHD AZMIR says:

  Assalammualaikum.. bagi cawangan negeri melaka masih kosong atau tidak ea? bagi sesi januari hingga april

 26. FATIN NURE'ZZATI BINTI MD SHAFIE says:

  Assalamualaikum,,bagi cawangan di putrajaya ada pengambilan pelajar latihan industri atau tidak?

 27. Aishah says:

  Assalamualaikum..sy dri jurusan sumber manusia..tarikh praktikal sy pd january 2016 – march 2016..msih ad kekosongan ke?

 28. Nurul' Amirah Ali says:

  Assalamualaikum. Saya pelajar dari jurusan teknologi maklumat & komunikasi. Tarikh praktikal saya pada 28 november 2016 hingga 14 april 2016. Boleh saya tahu tarikh yg dinyatakan masih ada kekosongan lagi?

 29. NOORLAILAH BINTI SAIDIN says:

  Asalammualikum, sy dari jurusan Teknologi Maklumat & komunikasi.Tarikh praktikal saya 20th June 2016 – 4th November 2016. tarikh nie ada kekosongan ke

  • admin says:

   Wasalaam, sepertinya tarikh sudah lepas,jadi tidak ada lagi kekosongan. Kekosongan dibuka utk sesi Dis 2016 – Mei 2017

 30. SITI MUSLIHAS says:

  ASSALAMUALIKUM..SAYA DIPLOMA TEKNOLOGI KAWALAN PROSES..TARIKH PRAKTIKAL SAYA.12.1.2017.TARIKH NI ADA KEKOSONGAN TAK BAGI KOS SAYA.

 31. Ruhaina says:

  Salam, sy dari jurusan pengurusan hartanah ,sy nak tanya tempat tuan ada tk ambil pelajar dari jurusan saya ni? Sy start praktikal bulan 12

 32. Sugashini Ramakrishnan says:

  Hi,
  Saya Sugashini Ramakrishnan mengambil bidang Diploma Kesetiausahaan. Tempoh praktikal saya ialah selama 3 bulan iaitu September hingga November 2016

 33. Khairun nisa says:

  Assalam, saya mengambil kos pengurusan perniagaan. Masih ada kekosongan untuk saya menjalani latihan industri pada bulan disember 2016 ini? Adakah tempat penginapan & pengangkutan disediakan?

 34. Idzatul Anira bt Che Hamid says:

  Assalamualaikum, saya pelajar kos Diploma in Business Management. Tarikh praktikal saya bermula dari 5 Disember 2016 sehingga 7 April 2017. Ada kekosongan lagi tak bagi kos saya ini?

 35. shafiqah says:

  assalamualaikum. saya kos kesetiausahaan pentadbiran, jabatan perniagaan. saya nak tanya ada kemudahan tempat tinggal tak? tarikh praktikal saya brmula 5/12/2016 – 7/4/2017.

 36. Atilah kaiyishah bt ahmad says:

  Salam. Nama saya Atilah Kaiyishah bt Ahmad. Pelajar dari Universiti Malaysia Terengganu jurusan Pengurusan (polisi dan sekitaran sosial). Di sini masih terima pelajar untuk latihan industri? Tarikh latihan industri saya akan bermula pada 26 jun 2016 sehingga september 2016. Diharapkan jawapan dari pihak Tuan. Terima kasih

 37. Amirah says:

  Assalamualaikum En. Saya pelajar Kolej Vokasional Melaka Tengah dalam bidang Pengurusan Perniagaan tapi subjek saya lebih kepada dalam pejabat. Saya akan menjalani latihan industri dari 5 Disember sehingga 4 April. Masih ada kekosongan atau tidak? Terima kasih.

 38. Intan Nur Shaherra says:

  Assalamualaikum , saya Intan Nur Shaherra binti Shahirul pelajar Diploma Pengurusan Perniagaan Kolej Vokasional Slim River Perak. Syarikat Encik ambil tak untuk pelajar praktikal dalam bidang saya? Tarikh praktikal saya iaitu pada 5hb Dis 2016 – 7hb April 2017

 39. Nurshafiqa Binti Is says:

  Assalamualaikum tuan. Saya Nurshafiqa Bt Is, mengambil jurusan Ijazah Sarjana Muda Teknologi Maklumat (kepujian) Pengkomputeran Perniagaan. Masih ada kekosongan lagi tak di tempat tuan? Praktikal saya bermula 15 Ogos – 30 Disember 2016. Harap tuan boleh berikan jawapan. Terima kasih.

 40. Syazwani Farhana says:

  Assalamualaikum. Saya Syazwani Farhana pelajar kos Diploma perakaunan. tarikh praktikal bermula pada 28/11/2016-30/12/2016 . Ada tak kekosongan untuk kos saya pada tarikh tersebut ?

 41. MARYATI ISMAIL says:

  Assalamualaikum. Saya Maryati Binti Ismail pelajar UiTM Kampus Seremban 3 jurusan Bachelor of Science Management Mathematics. Saya ingin bertanya sekiranya organisasi tuan menerima pelajar untuk latihan indutri pada bulan September-Disember tahun ni selama 4 bulan? Jawapan daripada pihak tuan amatlah saya hargai. Terima Kasih.

 42. Ayuni Othman says:

  Salam. Kalau latihan industri 2 bln sahaja boleh terima tak ? Dalam 3/12/2016 sehingga 27/1/2017

 43. Nik nuraziemah says:

  Assalammualaikum.. Saya Nik Nuraziemah mengambil jurusan Bachelor Sains Kepujian Matematik di Universiti Teknologi Mara kampus Machang. Saya ingin bertanya, di comoany tuan masih terima pelajar untuk buat praktikal Mula pada 4 september 2016 hingga 16 Disember 2017 (16 minggu)? Diharapkan dapat jawapan dari pihak tuan. Terima kasih.

 44. Norfarhana says:

  assalamualaikum..Saya Norfarhana Binti Mat Jelan saya dari pelajar jurusan Business studies..Sesi latihan industri saya pada jun 2016 sehingga november 2016..Masih ada kekosongan pada tarikh itu??

 45. MUHAMMAD SYAHANIM BIN SALBI says:

  Assalamualaikum..saya ingin memohon tempat li pada 20 jun sehingga 4 nov, saya dari kos Electronic Komputer.Saya dah buat permohonan skali haritu,agaknya bila boleh saya tahu ye bila boleh dapat atau tidak dapat?

 46. Abdul Mu'adz Ismail says:

  saya pelajar Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Hal Ehwal Antarabangsa di Universiti Utara Malaysia..saya akan memulakan praktical pada 29 Ogos 2016..masih boleh buat permohonan?

 47. YOLISA SOFYAN says:

  Assalamualaikum…saya pelajar kos degree perniagaan antarabangsa. Saya ingin bertanya sama disini masa ada kekosongan untuk menjalankan latihan industri (praktikal). Tarikh praktikal saya pada 4 julai hingga 26 ogos 2016. Diharapkan encik dapat memberi jawapan kepada saya dengan secepat mungkin. Saya meminta maaf jika menganggu masa encik dan terima kasih kerana kerjasamanya.

 48. MUHAMMAD SYAHANIM BIN SALBI says:

  Assalamualaikum
  saya Muhammad Syahanim ingin bertanya,saya dari kos dip teknologi komputer..syarikat encik menerima kos komputer tidak? 20 jun hingga 4 nov..

 49. Muhammad Sufri Bin Shofian says:

  Assalamualaikum,
  Saya Muhammad Sufri Bin Shofian, pelajar dari program Ijazah Sarjana (Kepujian) Kejuruteraan Mikroelektronik, bakal menjalani latihan pada Jun sehingga awal
  September 2016. Adakah pihak tuan mempunyai kekosongan untuk saya ?

 50. Athirah says:

  Assalamualaikum encik.Saya Nur Athirah ingin bertanya sama ada syarikat encik menerima pelajar latihan industri jurusan kejuruteraan mekanikal?

 51. Norbalkhis says:

  Assalamualaikum. Saya Norbalkhis, pelajar Diploma In Office Administration. Saya bakal menjalani latihan industri pada bulan May 2016. Adakah saya berpeluang menjalani latihan di tempat tuan ?

 52. baie_yahya says:

  Assalamualaikum,
  Saya Muhammad Arbaie, pelajar dari program Diploma Sains Konputer,
  bakal menjalani latihan pada pertengahan April sehingga awal
  Jun 2016. Adakah pihak tuan mempunyai kekosongan untuk saya ?

 53. nurliyana binti mahat says:

  Assalamualaikum encik. Saya nurliyana binti mahat pelajar uitm segamat johor. Saya pelajar kos diploma sains komputer. Masih ada kekosongan untuk pengambilan pelajar praktikal bagi sesi april – june 2016?

 54. Nor Atiqah says:

  Maaf..saya tersilap tarikh ..tarikh praktikal saya bermula 22.6.2016- 13.7.2016..kalau tarikh ni masih ada kekosongan tak?

 55. Nor Atiqah says:

  Assalam ..tuan saya Nor Atiqah Nt Ibrahim..dari jurusan diploma kewangan syariah, saya nakbtanya ada lagi kekosongan utk LI pada akhir bln mei2016-akhir bln jun 2016?

 56. Nor Atiqah says:

  Assalam.. saya Nor Atiqah bt Ibrahim saya nak tanya ada lagi tak kekosongan utk Li pada akhir bln mei2016 hingga akhir jun 2016 saya praktikal slma 6, tuan , saya dari bidang diploma kewangan syariah.

 57. atikah says:

  Assalam.

  Saya pelajar ukm, ambil jurusan degree in mathematics. Masih ada lagi kah pengambilan praktikal untuk pelajar pada sesi Jun hingga september pada tahun 2016?
  Adakah syarikat Mohd Elam and Partner di Melaka itu cuma cawangan syarikat sahaja?

  Terima kasih. .

 58. siti says:

  assalamualaikum….saya siti pelajar dari Universiti Pendidikan Sultan Idris kos diploma sains matematik..saya ingin bertanya masihkah ada lagi kekosongan untuk membuat latihan industri di syarikat tuan/puan untuk sesi april hingga jun (8 minggu)?terima kasih……

 59. AMIRUL IMRAN BIN ROSLI says:

  saya amirul imran bin rosli daripada universiti teknikal malaysia melaka(UTeM) ingin bertanya jika masih terdapat kekosongan untuk membuat latihan industri di syarikat tuan/puan untuk sesi Februaru-Ogos 2016. saya mengambil kos pengurusan teknologi dan teknousahawan dengan kepujian..Terima kasih
  Reply

 60. Fatin Zahirah Binti Zahari says:

  Assalamualaikum..Saya fatin zahirah dari Universiti Tun Hussein Onn Malaysia(UTHM) ingin bertanya jika masih terdapat kekosongan untuk membuat latihan industri di syarikat tuan/puan untuk sesi Jun-September 2016. Saya mengambil kos Statistik Industri dengan Kepujian di UTHM. Terima Kasih.

 61. siti murni binti ikhlaq ahmad says:

  Assalamualaikum, saya siti murni binti ikhlaq ahmad dari jurusan komputer sains.. Saya ingin bertanya, masih ada kekosongan di syarikat encik untuk menerima pelajar praktikal pada januari 2016 – april 2016?

 62. Syafawani binti ali says:

  Assalammualaikum….saya syafawani binti ali merupakan pelajar tahun 3 dalam bidng teknousahawan di universiti teknikal malaysia melaka. Saya nak tanya ada lagi tak kekosongan untuk latihan industri di syarikat Tuan pada bulan Februari 2016 ? Terima kasih..

 63. fiqa says:

  Assalamualaikum.
  Saya afiqah dari universiti malaysia pahang dari jurusan sains komputer (teknologi grafik dan multimedia). Saya ingin bertanya sama ada tempat encik/cik masih menerima pelajar praktikal untuk kemasukan bulan februari 2016?

 64. Aisah says:

  Assalamualaikum saya siti nurasiah binti Muzzafarsah pelajar tahun akhir dalam jurusan Hubungan Antarabangsa di Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS). Saya dengan rendah hati hendak bertanya adakah kekosongan lagi di syarikat Encik untuk latihan praktikal pada jun 2016. ?

 65. safwan juain says:

  Assalam… sy safwan bin juain… merupakan pelajar tahun akhir dalam jurusan diploma kemahiran malaysia ( sistem komputer ). Saya nak tanya… ada tak kekosongan untuk 2 orang menjalani latihan industri di tempat tuan / puan bagi sesi dis 2015??? Mohon jasa baik tuan / puan emaikan ke saya jika terdapat kekosongan atau tidak di wanmelaka910221@gmail.com… sekian…

 66. Werda Yalling says:

  Assalamualaikum,
  Saya Werda Binti Yalling. Saya merupakan pelajar tahun 3 dalam bidang Sains Matematik di Universiti Teknologi Malaysia (UTM). Saya nak tanya, ada lagi tak kekosongon untuk latihan industri di syarikat Tuan pada bulan Jun 2016?. Terima Kasih.

 67. NOORHAFEZA BINTI JUSOH says:

  Assalamualaikum,

  My name is Noorhafeza Binti Jusoh. I am third year student of Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM). My course is Bachelor Degree in Techpreneurship with Honours under Faculty of Technology Management & Technopreneurship. I am searching for industrial training’s place where the session start from 22 February – 5 August 2016 (6 Month).

  I will be very grateful if you can consider this application for placement in your company for the duration specified above. Thank you in advance for your consideration and participation in UTeM’s Student Industrial Training Programme.

 68. izah says:

  Assalamualaikum.. Saya pelajar dari Kolej Universiti Islam Melaka mengambil jurusan Diploma Pengurusan Inovasi. Saya ingin bertanya, di sini masih terima pelajar untuk buat praktikal tak? bermula pada 4 Januari 2016 hingga 30 April 2016?

 69. izyan says:

  salam.. Encik Elam, sy izyan dari uitm segamat kos Pengurusan Rekod mahu bertanya mengenai penempatan latihan industri bermula bulan Feb hingga Julai 2016.. ade kekosongan tak?

 70. Nur Hidayah bt Ramli says:

  Assalamualaikum.. sy student human resource dari uitm bandaraya melaka. Nak tanya masih ada kosong x tmpat praktikal kat syrkt encik dlm bhgian human resource. N blh saya tahu ada elaun x?

 71. nik nurul ashikin binti ramli says:

  saya student sains matematik dari uitm…adakah saya layak untuk latihan industri disini??
  area kelantan ade x??

 72. NURUL SYAFIQAH BINTI MAT SARIF says:

  I am NURUL SYAFIQAH MAT SARIF. I am currently majoring in B.Real Estate Management at UTHM Johor and about to graduate in october 2016. I was searching for place to do practical training from FEB until JUNE 2016. If in place sir / madam have vacancies for this purpose, and according to my field of study, can I apply?When i can apply? Thank you .

 73. raihannah binti othman says:

  Assalammualaikum.. Saya Raihannah binti othman mengambil jurusan Ijazah Sarjana Muda Statistik di UiTM Seremban 3,Negeri Sembilan. Saya ingin bertanya, di sini masih terima pelajar untuk buat praktikal tak? Mula pada Februari 2016 hingga Julai 2016? Diharap pihak tuan akan segera memaklumkan saya melalui e-mel afryan293@gmail.com. Terima kasih.

 74. NurrulAinAzaliza says:

  assalamualaikum . saya nurrul ain azaliza , tahun akhir diploma in human resource di cybernetics international college og technology . saya ingin bertanya boleh ke saya mengisi borang untuk latihan industri pada 7/12/2015- 25/3/2016 . Jika tak keberatan , saya ingin tempat latihan disekitar negeri sembilan . terima kasih

 75. nursyeila bt md shairi says:

  Assalammualaikum. Saya Nursyeila Bt md Shairi mengambil jurusan Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (Kepujian) Kewangan di Universiti Teknologi Mara, Segamat, Johor. Saya ingin bertanya sekiranya saya boleh mengisi borang untuk latihan industri yang akan bermula pada 15 Februari 2016 sehingga 4 Jun 2016 di syarikat tuan? Terima kasih.

  • admin says:

   Wasalam, penempatan telah penuh pada trikh tersebut. Terima kasih kerana berminat untuk menjalani latihan industri di syarikat kami.

 76. saaiidah says:

  Assalamualaikum. Saya student UUM,Ijazah sarjana muda Perbankan dengan kepujian. Saya ingin bertanya sekiranya saya boleh mengisi borang untuk latihan industri yang akan bermula pada 22 Februari 2016 sehingga 12 Jun 2016 di syarikat tuan? Diharap pihak tuan dapat memberikan maklum balas melalui email saya, saaiidahamir@gmail.com

 77. Fatin Zahirah Binti Zahari says:

  Assalamualaikum. Saya Fatin Zahirah binti Zahari pelajar dari jurusan Ijazah Sarjana Muda Statistik Industri (Fakulti Sains Teknologi dan Pembangunan Insan) di UTHM, Batu Pahat Johor. Saya ingin tahu pihak tuan masih terima pelajar untuk buat praktikal tak? Praktikal saya bermula pada hujung bulan Jun 2016 hingg awal bulan September 2016. Saya berharap pihak tuan akan segera memberi maklum balas kepada saya melalui e-mel fatinzahirah315@gmail.com. Terimah kasih.

 78. shafina hanum says:

  Assalammualaikum.. Saya Nurshafina Hanum bt Ismail mengambil jurusan Ijazah Sarjana Muda Sains Matematik di UiTM Seremban 3,Negeri Sembilan. Saya ingin bertanya, di sini masih terima pelajar untuk buat praktikal tak? Mula pada Februari 2016 hingga Julai 2016? Diharap pihak tuan akan segera memaklumkan saya melalui e-mel shafina_hanum@yahoo.com. Terima kasih.

 79. assalamualaikum.I am Nur Aliah Nadhirah from German-Malaysian Institute.I would like to ask vacancy for internship in Network Security.My internship will start on January 2016 untill May 2016.

  • admin says:

   Wasalam, maaf kursus yang anda ambil tidak sesuai dgn skop kerja di syarikat kami. Terima kasih kerana berminat untuk memohon.

 80. Siti says:

  assalamualaikum tuan..saya merupakan pelajar dari uitm terengganu dalam jurusan ijazah teknologi maklumat. saya akan menjalani latihan industri pada 29hb feb 2016 hingga jun 2016 .masih ada lagi kah kekosongan di tempat tuan pada tarikh tersebut ? terima kasih.

 81. Nurul Syafiqah says:

  Assalamualaikum tuan..saya merupakan pelajar dari Universiti Malaysia Kelantan dan mengambil jurusan Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan ( Perbankan dan Kewangan Islam) dengan kepujian..Saya akan menjalani latihan industri pada 14/2/2016 sehingga 03/6/2016. Saya ingin bertanya masihkah ada kekosongan untuk menjalani latihan industri pada tarikh tersebut? Terima kasih tuan..

 82. eizral says:

  assalamualaikum. saya merupakan pelajar dari Kolej Poly-Tech Mara Alor Setar dan mengambil jurusan Diploma Computer System & Networking. saya akan menjalani latihan industri pada 10/1/2016-29/4/2016. saya ingin bertanya adakah masih terdapat kekosongan sepanjang pada tarikh tersebut. diharap pihak tuan akan segera memaklumkan saya melalui e-mel muhdeizral@gmail.com. terima kasih

 83. Wan Ahmad Daniel says:

  Assalamualaikum Dan Salam sejahtera saya wan Ahmad Daniel b wan Ismail mengambil maritime management dalam semester akhir di ranaco education and training institute Dan Akan menjalani latihan industry pada 2/11/2015 – 2/5/2015 masih Kah Ada kekosongan untuk student practical di syarikat encik. Sekiranya Ada boleh email Kan saya di dannynyismail@gmail.com terima kasih

 84. umi kalsom says:

  assalamualaikum. Saya Umi Kalsom Binti Abdul Rahman dari Intra Interntioanal Skills Academy. Saya dalam jurusan sistem maklumat @ jurusan pengurusan pejabat SKM 2,3 dan DKM 4. Saya ingin bertanya jika syarikat tuan/puan mempunyai kekosongan untuk latihan industri pada sesi Oktober-Disember 2015. Terima kasih.

  • admin says:

   Wasalam, maaf penempatan telah penuh pada tarikh tersebut. Terima kasih kerana berminat untuk menjalani latihan industri di syarikat kami.

 85. nurul amiera says:

  Assalamualaikum..saya dari KUIM dalam jurusan ijazah business administration (finance)..saya akan mejalani latihan industri pada jan 2016 hingga april 2016..ingin bertanya samaada masih ada kekosongan atau tidak..terima kasih.
  Emel sy chentanumie@gmail.com

 86. Nurfaraain Jaafar says:

  Assalamualaikum, saya Nurfaraain Jaafar pelajar dari RANACO dalam Maritime Management, saya ingin bertanya sekiranya syarikat tuan/puan masih lagi ada kekosongan untuk latihan industri bermula pada August-Dis.. Terima Kasih

 87. Nazihah says:

  Assalamualaikum..saya dari UITM Terengganu dalam jurusan matematik pengkomputeran..saya akan mejalani latihan industri pada september 2015 hingga disember 2015..ingin bertanya samaada masih ada kekosongan atau tidak..terima kasih

 88. Jamiah sainawi says:

  Assalamualaikum.. saya jamiah binti sainaei sedang menuntut di uum dalam jurusan ijazah sarjana muda pemasaran dan akan menjalani praktikal pada feb-jun 2016.. saya ingin bertanya sama ada masih ada kekosongan untuk saya ataupun tidak.. terima kasih

 89. MUHAMMAD AMIRUL ZAKI BIN NORDIN says:

  Assalammualaikum…saya dari UTM dalam bidang Pengurusan Teknologi Perakaunan ingin bertanya masih ada lagi kekosongan untuk membuat latihan industri pada December 2015 hingga Jun 2016 di syarikat Tuan/Puan…

 90. Siti Noor Sharlina Bt Mohd Nazali says:

  Assalamualaikum.. Saya Siti Noor Sharlina Bt Mohd Nazali dari sijil aplikasi perisian komputer Kolej Komuniti Pasir Salak. Saya ingin bertanya masih ada lagi kekosongan untuk membuat latihan industri pada November 2015 hingga Mac 2015 ?

 91. Wan Amirul Yusran Bin Wan Asik says:

  Assalamualaikum..saya Wan Amirul Yusran..Saya lulusan Diploma Pengurusan Maritim dari RANACO.Saya ingin bertanya,ada tak kekosongan untuk saya menjalani latihan industri dalam bidang yang saya belajar untuk bulan ogos 2015?
  Terima Kasih.

 92. NORHAFIZZAH BINTI MOHD HAFIS says:

  salam.. saya norhafizzah binti mohd hafis daripada kolej UNITI port dickson jurusan islamic banking,saya ingin bertanya pihak tuan masih lagi mengambil untuk latihan industri untuk disember 2015 di daerah batu pahat johor?
  Terima kasihh

 93. Nooraini binti Ramli says:

  Assalamualaikum, saya Nooraini Binti Ramli pelajar dari Universiti Malaysia Sabah dalam jurusan Sarjana Muda keusahawanan, saya ingin bertanya sekiranya syarikat than/puan masih lagi ada kekosongan untuk latihan industri bermula pada 29 jun sehingga 29 september di Melaka?

  Terima kasih,

 94. ezetty nor ain binti omar says:

  Salam saya ezetty nor ain binti omar pelajar dari kolej komuniti kuala langat jurusan aplikasi perisian komputer . Ingin bertanya , tempat encik/puan ada menawarkan praktikal tak dari bulan 11/2015 hingga 3/2016 ??

 95. najwa hassan says:

  salam saya najwa binti hassan dan afiqah binti hassan pelajar dari uitm bandaraya melaka dalam jurusan ijazah sarjana muda pengurusan sistem pejabat,saya ingin bertanya sekiranya syarikat tuan/puan masih mempunyai kekosongan untuk latihan industri pd bulan sept2015?

 96. Rahidah Maula Hahap says:

  Salam, sy Rahidah.. Sy pelajar dr MSU shah alam,sy ingin bertanyakan sama ada tawaran untuk latihan industri di syarikat tuan masih ada kekosongan. Sy dlm jurusan undang undang perdagangan. Terima kasih..di harap segala informasi dr syarikat tuan blh di emailkan.

 97. Nur Azfarahin says:

  salam, saya dari jurusan Diploma in Business Management, adakah masih ade ruang kosong untuk saya buat praktikal di syarikat encik? saya bermula internship pd 8 Jun 2015 – August 2015.

 98. Mohd Hafez Zolkifly says:

  Assalamualaikum, Saya Mohd Hafez daripada jurusan ijazah Pengurusan dan Perancangan Pembangunan. Adakah masih terdapat kekosongan lagi untuk membuat latihan industri di syarikat encik pada bulan julai hingga september tahun ini dan adakah kursus saya sesuai untuk membuat L.I di syarikat encik?

  Terima kasih

 99. Mohd Izham bin Ismail says:

  Asalamualaikum.Saya Mohd Izham bin Ismail,pelajar tahun akhir diploma Sains Matematik.Masih ad kekosongankah untuk bulan jun 2015 dan jika ad bolehkah saya dapatkan alamat penuh pejabat bagi tujuan membuat surat fakulti/jabatan.

 100. nurul shafina bt abd ghani says:

  Assalammualaikum.saya Nurul Shafina, pelajar uitm shah alam. saya mengambil jurusan sarjana muda pengkomputeran perniagaan.Masih adakah kekosongan untuk bulan ogos-disember 2015 di Melaka?

 101. putri nadzirah says:

  Assalamualaikum. Saya Putri Wan Nadzirah bt Wan Shaharuddin Shah, pelajar dari uitm (sarawak) kota samarahan semester 5. Saya mengambil jurusan Barchelor Degree in Finance sedang mencari tempat latihan utk menjalani latihan industri (praktikal). Tempoh latihan adalah 3 August 2015 hingga december 2015.
  Jika ada dimana mana syarikat yang ada kekosongan untuk jawatan yang sesuai dengan jurusan saya dan tempat disekitar putrajaya dan melaka bolehlah email kepada saya di put3_nadzirah92@yahoo.com dengan segera. Sekian terima kasih.

 102. norhafizah says:

  Assalammualaikum dan Salam Sejahtera. Saya Norhafizah bt Mustaffa , pelajar dari Universiti Pendidikan Sultan Idris semester 5. Saya mengambil jurusan Diploma Sains sedang mencari tempat untuk menjalani latihan industri ( practical ). Tempoh latihan ini bermula 8 Jun- 17 Aug.

  Saya ingin bertanyakan mana-mana kekosongan untuk jawatan yang sesuai dengan jurusan saya. Jika ada bagaimanakah cara utk saya membuat permohonan tersebut?

 103. Farah Hafizah says:

  Assalammualaikum dan Salam Sejahtera. Saya Nur Farah Hafizah Binti Abdullah, pelajar dari Politeknik Port Dickson semester 3. Saya mengambil jurusan Diploma Sains Kesetiausahaan (Secretary) sedang mencari tempat untuk menjalani latihan industri ( practical ). Tempoh latihan ini bermula 22Jun-6Nov.

  Jika ada dimana mana syarikat yang ada kekosongan untuk jawatan yang sesuai dengan jurusan saya dan tempat disekitar Melaka saya dahulukan bolehlah email kepada saya di farahmng@gmail.com dengan segera. Sekian terima kasih.

  • admin says:

   wasalam.. Haraf maaf, syarikat kami tidak lagi menerima pelajar dari POLITEKNIK PD oleh kerana rentetan yang berlaku. Terima kasih kerana berminat untuk memohon.

 104. aziqah says:

  salam.
  saya pelajar daripada uitm, degree dlm bidang pengurusan sistem maklumat.
  saya ingin bertanya, di tempat encik ada menawarkan praktikal tidak pd bulan 8 hingga bulan 12/ 2015 ini, dlm skop atau bidang sistem, pengurusan rekod, outreach atau yg berkaitan dgn kos saya..

 105. Nuraziqah bt zamri says:

  Salam..
  Saya pelajar daripada uitm, degree dlm bidang pengurusan sistem maklumat.
  Saya ingin bertanya, ada kekosongan tidak untuk praktikal pd bln 8 hingga bln 12/ 2015 hujung thn ini, dlm skop sistem atau pngurusan rekod..

 106. siti salina bt abdul halim says:

  assalamualaikum saya mahu tumpang tanya saya pelajar diploma sains kesetiausahaan di politeknik port dickson dan akan mula menjalankan latihan industri pada 22 jun nanti . masih ada tak kekosongan di tempat cik ?

  • admin says:

   wasalam, maaf tempat sudah penuh. pihak kami juga telah mengambil keputusan dimana tidak lagi menerima permohonan latihan industri dari pelajar POLITEKNIK PORT DICKSON oleh kerana rentetan yang berlaku. Terima kasih kerana berminat untuk menjalani latihan industri di syarikat kami.

 107. zunnurain bin mohd sam says:

  Assalamualaikum en…sy plajr diploma kewangan syariah…sy berminat untk manjalani latihan industri di syarikat encik di cawangan Melaka…tatrikh praktikal 26/10/15-04/12/15…msih ad kekosongn lg?

 108. nurul afifi says:

  assalamualaikum en.. saya pelajar sarjana muda pentadbiran perniagaan (kepujian) kewangan.. saya berminat untuk menjalani latihan industri di syarikat encik di cawangan putrajaya.. adakah masih ada kekosongan lagi ? tarikh praktikal saya pada 2/8/2015-23/11/15..

 109. FIRDAUS says:

  salam. en.. sy nak tanye ade x kekosongan tempat li utk bulan sept 2015 hingga januari 2016.. sy jurusan sains komputer

 110. farah says:

  Assalamualaikum , saya pelajar semester akhir dalam ijazah sains komputer(rangkaian komputer) di Universiti Teknikal Malaysia Melaka(UTeM).
  Saya ingin bertanya , adakah syarikat tuan/puan mengambil pelajar praktikal bagi jurusan sy ni? Tarikh praktikal adalah pada september hingga januari 2015 ini dan tempat yang saya ingin mohon ialah di Melaka . Terima kasih .
  Reply

 111. MALIA says:

  Salam..En. Mohd Elam masih ada kekosongan lg ke untuk internship 18 mei hingga 29 ogos 2015 ni..saya baru hantar details yang encik mahukan dekat email encik. harap encik dapat memberikan responds yg positive.. terima kasih.. =)

 112. WAN HAZWANI BINTI WAN IBRAHIM says:

  assalamualaikum.
  saya wan hazwani daripada uitm seremban, negeri sembilan
  dari jurusan sains matematik
  saya nak tanya,tempat encik/cik masih menerima pelajar praktikal bagi sesi september nanti????

  • admin says:

   wasalam, harap maaf, syarikat kami tidak lagi menerima pelajar dari mana-mana pelajar UITM oleh kerana rentetan yang berlaku.

 113. Dina Wahidah says:

  Assalamualaikum , saya pelajar semester akhir dalam ijazah pengurusan pembangunan di Universiti Utara Malaysia . Saya ingin bertanya , adakah syarikat tuan/puan mengambil pelajar praktikal bagi jurusan pengurusan pembangunan ? Tarikh praktikal adalah pada 27 julai hingga 15 november 2015 .. bagi tempat yang saya ingin mohon ialah di Putrajaya . Terima kasih .

 114. Assalamualaikum, saya pelajar tahun akhir Diploma Sains Komputer UiTM Melaka Kampus Jasin. Syarikat tuan ada mengambil pelajar praktikal dari jurusan Sains komputer ? Saya akan menjalani latihan industri dari 8 june 2015 sehingga 11 september 2015 selama 14 minggu.

 115. shafazleyn says:

  Assalamualaikum tuan..tempat tuan masih ada kekosongan lagi??sata budak diploma sains math dari UPSI..sye nak buat LI bulan 6 hgga hujung bulan 7

 116. Nur Syazwani says:

  Assalamualaikum.. tuan sy ingin bertanya berkenaan latihan praktikal di tempat tuan masih ada kekosongan ? tarikh latihan industri sy bermula pd bulan Mei sehingga bulan Ogos 2015…

 117. nurul aishah says:

  Assalamualaikum..saya ingin bertanya..adakah syarikat tuan/puan masih buka untuk tempoh julai-september 2015..Sekian terima kasih

 118. Nur Ayuni says:

  Sy berharap masih ada kekosongan di syarikat tuan kerana latihan praktikal saya bermula pada febuari 2015 sehingga mei 2015…sy juga telah menghantar borang permohonan berserta surat rasmi dari fakulti dan juga resume ke email yang tuan berikan, tetapi belum mendapat maklum balas…
  Segala jasa baik pihak tuan saya dahului dengan ribuan terima kasih

 119. Nur Ayuni says:

  Untuk makluman pihak tuan, tarikh latihan industri sy bermula pd bulan Febuari sehingga bulan mei…

 120. Nur Ayuni says:

  Assalamualaikum tuan sy ingin bertanya berkenaan latihan praktikal di tempat tuan dan masih mencari tempat latihan. Adakah masih ada kekosongan di syarikat Tuan? Saya telah menghantar email yang disertakan borang permohonan serta keperluan lain..sekian terima kasih…

 121. salam.. saya nur syafawati… mencari LI area penang.. saya ambil kos animasi.. dari Kolej Komuniti..

 122. nurul ain says:

  salam..sy nurul ain norazmi student matematik industri tahun 3..nk tnye ade kekosongn x utk praktikal jun-sptember 2015?

 123. ainshafiqah says:

  assalamualaikum, saya ain shafiqah pelajar tahun akhir uitm jasin melaka bachelor data communication and networking. tempat tuan ade menawarkan tak tempat praktikal dalam networking?

 124. farahanum shahudin says:

  Salam. Masih ada kekosongan lagi tak untuk February 2015?

 125. Noor Amira Binti Sa'at says:

  Saya Amira, mencari tempat Latihan Industri untuk sesi Mac 2015- Julai 2015. Saya pelajar Ijazah jurusan Pengurusan Pejabat dari UiTM Puncak Alam dan kos saya memerlukan saya menjalani Latihan Industri hanya di kawasan Lembah Klang. Ada kekosongan lagi tak?

 126. fatin ameera says:

  asalamualaikum saya pelajar jurusan kewangan (bachelor) berminat untuk praktikal di tempat tuan.Adakah masuh available lagi untuk course saya?

 127. sukri says:

  Assalamualikum..saye sukri pelajar ranaco mariine bidang yng diambil site sate and health supervisor level 3..saye mencari tempat praktikal untuk 29 bulan 12 dicember ni 2014 ad tak tawaran untuk kos saye ni

 128. noorbahiyah says:

  assalamualaikum
  en.sy nk tanya tempat praktikal di Ipoh ade tidak.
  tq.

 129. akmal says:

  salam, saya nak tanya. saya pelajar sains komputer. ada tak tawaran praktikal untuk course saya?

 130. azran azman says:

  assalamualaikum,saya mohd azran bin azman dari politeknik merlimau ingin bertanya masih ada kekosongan atau tidak di syarikat tuan?sye ingin menjalani latihan praktikal untuk bulan 11 hingga bulan 3 2015.Saya pelajar jurusan mekanikal (mekatronik).Jika ada kekosongan boleh email kepada saya azran_limau95@yahoo.com. terima kasih

 131. Nur Raihan says:

  Assalamualaikum.. saya pelajar Politeknik Seberang Perai dan akan menjalani praktikal mulai Disember ini. Pertanyaan saya, adakah tempat praktikal hanya di Melaka? Bagaimana di Putrajaya? Saya tinggal berdekatan Putrajaya. Adakah saya masih sempat memohon praktikal di syarikat tuan? Terima kasih.

 132. Najihah says:

  Assalamualaikum. Saya Najihah Binti Chaini pelajar jurusan Matematik Pengkomputeran dari UiTM dan akan menjalankan praktikum pada Mac – Julai 2015. Adakah masih ada kekosongan yg bersesuaian dengan jurusan saya di tempat tuan? Diharap saya boleh mendapatkan jawapan daripada pihak tuan. Terima Kasih.

 133. Izyani says:

  Assalamualaikum. Saya Izyani Binti Mohd Zainal pelajar jurusan Pengurusan Perniagaan dari UUM dan akan menjalankan praktikum pada 2 Feb – 31 Mei 2015. Masih ada kekosongan atau tidak untuk saya membuat permohonan praktikum di tempat tuan? Saya berasal dari Kluang Johor dan saya berharap boleh mendapatkan tempat tinggal yang berdekatan dengan tempat praktikal. Diharap saya boleh mendapatkan jawapan daripada pihak tuan. Terima Kasih.

 134. nurul says:

  salam…saya Nurul dari pelajar uitm ambil jurusan ijazah pengurusan perniagaan..
  saya sedang mencari tempat latihan industri bagi tempoh januari – june..
  kalau ada kekosongan boleh e-mail saya di cahayahati1010@gmail.com
  terima kasih..

 135. nurul says:

  Salam.
  Saya dari pelajar UiTM course pengurusan perniagaan
  Saya sedang mencari tempat untuk membuat latihan industri dalam tempoh 1feb – 18 june 2015 .Skranya msih ade kksngn dan ssuai dgn jurusan ..

 136. ain says:

  Salam …
  Saya pelajar pengurusan perniagaan …. saya sdg mncri tmpt untk lthan indstri … tmpoh mse li saya jan -june 2015 …
  Skranya msih ade kksngn dan ssuai dgn jurusan sye , sye ingn mmhon …

 137. amyliah says:

  assalamualaikum. saya seorang pelajar jurusan e-secretaryship. saya sedang mencari latihan industri pada awal tahun 2015. jika di tempat tuan dan puan mempunyai kekosongan dan sesuai di dalam jurusan saya. bagaimanakah cara untuk saya memohon.

 138. nornazirah says:

  assalamualaikum…sy pelajar kolej poly tech mara course business management…sy sedang mencari tempat latihan industri…kalau ada kekosongan bley email sy di eiyranazirah@gmail.com …tenpoh masa li jan-june 2015…tq

 139. muhammad suhair says:

  Saya muhammad suhair dari aliran pemesinan cnc . tahap 3 . saya sedang mencari tempat li . mohon admin beri laman web .

 140. adilah says:

  salam.
  Saya Nor adilah bt khanafi seorang pelajar Tahun 4 jurusan Bachelor of Marketing (financial Services ) di University Sains Islam Malaysia (USIM ) Nilai N9 . Saya sedang mencari tempat untuk menjalani latihan amali untuk bulan Febuary 2015. Sekiranya di tempat puan mempunyai kekosongan untuk tujuan tersebut, dan sesuai dengan jurusan yang saya ambil, bolehkah saya memohon?

 141. adilah says:

  salam.
  Saya Nor adilah bt khanafi seorang pelajar Tahun 4 jurusan Bachelor of Marketing (financial Services ) di University Sains Islam Malaysia (USIM ) Nilai N9 . Saya sedang mencari tempat untuk menjalani latihan amali untuk bulan February 2015. Sekiranya di tempat puan/tuan mempunyai kekosongan untuk tujuan tersebut, dan sesuai dengan jurusan yang saya ambil, bolehkah saya memohon?

 142. Syazwani Badiozaman says:

  Assalamualaikum..Saya Nurul Syazwani Binti Badiozaman dan mengambil jurusan Ijazah sarjana muda Pengurusan Perniagaan (Pengurusan operasi) dari uitm Pulau Pinang..Saya nak tanya masih ada kekosongan lagi ke untuk bulan feb 2015?saya dijangka akan mula praktikal pada 2 Februari 2015..terima kasih..

 143. Nabila says:

  Assalamualaikum..Saya pelajar dari pengurusan perniagaan (keusahawanan) ingin membuat li pada bulan Dec 2014 hingga March 2015..ada kekosongan tak? jika ada, mcm mana nk apply? Terima Kasih

 144. Saidatul Syazirah says:

  Salam nak tanya , lokasi pejabat sekiranya permohonna berjaya dimana ye ?

 145. Nur Zafirah says:

  Assalammualaikum.. Saya Nur Zafirah mengambil jurusan Bacelor of Finance di Universiti Malaysia Sarawak . Saya ingin bertanya, di sini masih terima pelajar untuk buat praktikal tak? Mula pada September 2014 hingga Disember (3 bulan)? Diharapkan dapat jawapan dari pihak tuan. Terima kasih.

 146. Maizatul Akmar Binti Yahaya says:

  Assalamualaikum dan selamat sejahtera……
  maaf saya nak tumpang tanya….latihan industri bulan Feb 2015 sudah dibuka atau belum?

 147. hardisaiqal husain says:

  Assalamualaikum..Saya Hardisaiqal B husain dalam jurusan Ijazah sarjana muda Pengurusan (Pemasaran) dari Universiti Malaysia Terengganu.. Saya nak tanya masih ada kekosongan lagi ke untuk bulan jun-sept 2015? dari segi penginapan or tempat tinggal adakah disediakan ?? terima kasih..

 148. fara wahida says:

  Assalamualaikum..Saya Farah Wahidah Binti Abdullah dalam jurusan Ijazah sarjana muda Pengurusan Perniagaan (Pemasaran) dari uitm Pulau Pinang..Saya nak tanya masih ada kekosongan lagi ke untuk bulan feb 2015?saya dijangka akan mula praktikal pada 2 Februari 2015..terima kasih..

  • Elam says:

   Waalaikummussalam Fara Wahida. Masih ada lagi kekosongan. Sila emelkan dokumen2 yg diperlukan ke emel tertera. Harap maklum.

 149. Hisyam says:

  Assalamualaikum,saya pelajar ijazah sarjana muda pentadbiran perniagaan (pengurusan risiko dan takaful). saya sedang mencari tempat utk praktikal bermula 18 jan 2015 – 2 julai 2015 (24minggu). ada kekosongan tak? ada disediakan tempat tinggal? elaun berapa ye?

  • Elam says:

   Waalaikummussalam Hisyam. Masih boleh lagi memohon. Tempat tinggal disediakan bergantung kepada kekosongan. Hubungi careline kami 0196692728 utk bantuan lanjut

 150. Muhammad Aliff says:

  Assalamualaikum..Saya Muhammad Aliff Bin Borhan dari Universiti Teknikal Malaysia Melaka dalam jurusan Ijazah sarjana muda sains komputer..adakan mempunyai kekosongan latihan industri pada bulan 9?

  • Elam says:

   Waalaikummussalam Sdra Muhammad Aliff. Tiada lagi kekosongan latihan industri utk tahun ini. Harap maklum.

 151. Syahira binti Masri says:

  Assalammualaikum..
  Saya Syahira binti Masri dari Politeknik Ungku Omar, Ipoh Perak dalam jurusan Diploma Teknologi Maklumat (Pengaturcaraan).Adakah masih mempunyai kekosongan tempat untuk saya bagi sesi Disember 2014 ?

 152. Nuraisyah says:

  Assalamualaikum. Saya nak tanya ada kekosongan lagi tak untul latihan Industri ambilan Jun 2014? Terima kasih.

 153. Fifie Izyani binti Roslan says:

  salam, saya pelajar tahun akhir jurusan Sarjana Muda Teknologi Maklumat dati UTHM. saya sedang mencari tempat untuk latihan industri dari Julai 2014 hingga Desember 2014. ada kekosongan lagi tak ?

 154. fitriza says:

  assalamualaikum, saya sedang mencari tempat untuk latihan industri bagi pelajar jurusan kewangan. saya dari UiTM Shah Alam . ada kekosongan di sekitar lembah Klang untuk praktikal bulan 8 hingga 12 2014 ?

  • Elam says:

   Waalaikummussalam cik Fitriza.

   Maaf tiada kekosongan di kawasan lembah klang.
   Harap maklum.

   Terima kasih.

 155. yah omarz says:

  assalamualaikum elam…saya pelajar tahun akhir sarjana muda pengurusan maritim dari universiti malaysia terengganu..saya tengah mencari tempat praktikal bagi kemasukan september 2014 sehingga februari 2015… ade kosong ag x?

  • Elam says:

   Waalaikummussalam Sdr. Yah omarz. Masih terdapat kekosongan LI di tempat kami. Rujuk maklumat di atas utk maklumat lanjut tentang cara permohonan. Harap maklum.

 156. Liza Rosalina says:

  Assalamualaikum saya pelajar Universiti Malaysia Sabah mengambil jurusan ijazah sarjana muda dengan kepujian hubungan industri..Ada tak cawangan bahagian tawau, sabah untuk syarikat ini? saya start praktikal dari 30 jun 2014-26 ogos 2014. tq.

 157. justinie jamrin says:

  hai.. Saya justinie jamrin mengambil jurusan sarjan muda pertadbiran perniagaan (pengurusan risiko dan takaful) di UNISZA. Saya nak tanya, tempat encik/cik masih ada kekesongan untuk latihan industri bagi bulan june hingga november ke?

 158. farah aqilah says:

  assalamualaikum.
  saya farah aqilah daripada ikbn seri iskandar,perak
  dari jurusan teknologi maklumat
  saya nak tanya,tempat encik/cik masih menerima pelajar praktikal untuk 2014

 159. athirah says:

  salam encik.untuk tahun depan masih ade kekosongan?sy plajar degree HR akn start praktikal feb 2014.

 160. Farah Salime says:

  Assalamualaikum tuan. Saya Siti Nur Farahain binti Salime, mengambil jurusan Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Perniagaan di UUM. Masih ada kekosongan lagi tak di tempat tuan? Praktikal saya bermula 10 Februari – 1 Jun 2014. Harap tuan boleh berikan jawapan. Terima kasih..

 161. Nur Syafiqah Athirah Binti Mohd Jaini says:

  Assalamualaikum, saya syafiqah dr UiTM mengambil jurusan pengurusan sumber manusia di bawah fakulti pengurusan perniagaan. Saya ingin bertanya, tuan masih terima pelajar untuk buat praktikal untuk 3 Februari hingga 20 Jun 2014? Diharapkan dapat jawapan dari pihak tuan. Terima kasih.

 162. farziela sudin says:

  Assalammualaikum, Saya Farziela mengambil jurusan Diploma Teknologi Komputer Sistem di ADTEC Melaka. Saya ingin bertanya, masih terima pelajar untuk buat praktikal lagi tak dalam mse terdekat nie? Mula pada 26 ogos hingga 27 disember? harap dpat jawapan dari pihat tuan…Terima kasih

 163. zawiyah adnan says:

  assalamualaikum.
  saya zawiyah daripada politeknik balik pulau,pulau pinang
  dari jurusan teknologi maklumat(pengaturcaraan)
  saya nak tanya,tempat encik/cik ada menerima pelajar praktikal tak?tok 2/12/2013 hingga 18/04/2014..,dan ape je yang saya akan belajar ye?

  • Elam says:

   Wksm Zawiyah Adnan : Perniagaan syarikat saya ialah takaful… Oleh itu anda banyak belajar pengurusan dan teknologi maklumat…. seperti website dan lain-lain. Butiran lanjut rujuk youtube di website: mohdelam.com/latihan-industri Sekarang masih ada kekosongan, jika berminat email resumare anda.

 164. sazmie says:

  Assalamualaikum,Sir.My name is Muhammad Sazmie.I am studying at Kolej Profesional Mara Ayer Molek,Melaka.I want to ask is there a vacancy for practical training in your company in December 2013.Thank you for your consideration.

 165. SALAM says:

  Im Norzatu Azirah Bt Zakaria. I am currently majoring in B.Real Estate Management at UTHM Johor and about to graduate in october 2014. I was searching for place to do practical training from FEB until JUNE 2014. If in place sir / madam have vacancies for this purpose, and according to my field of study, can I apply?wHEN i can apply?

 166. Nadilah says:

  Saya pelajar Ijazah Sarjana Muda Sains Kompute (Pengurusan Pangkalan Data), akan menjalani Latihan Industri dari 9 September 2013 hingga21 February 2014..masih ade kekosongan dlm bidang pangkalan data.?

 167. HANIF ZAINAL says:

  SALAM EN ELAM..SY ADA TERIMA SMS PENGESAHAN PENERIMAAN LATIHAN PRAKTIKAL DI TEMPAT TUAN TETAPI TIDAK DISEDIAKAN TEMPAT PENGINAPAN..ADA X BILIK SEWA ATAU RUMAH SEWA BERHAMPIRAN DGN PEJABAT UTK SY SEWA ?? TQ

 168. Nurul Lyana bt. Mohamed says:

  Im Nurul Lyana Bt. Mohamed. I am currently majoring in Finance studies at UiTM Terengganu and about to graduate in May 2014. I was searching for place to do practical training from 29th July until 3rd December 2013. If in place sir / madam have vacancies for this purpose, and according to my field of study, can I apply?

 169. Nurul Lyana says:

  Assalammualaikum.. Saya Nurul Lyana mengambil jurusan Bacelor Sains Kepujian Matematik di Universiti Putra Malaysia. Saya ingin bertanya, di sini masih terima pelajar untuk buat praktikal tak? Mula pada 26 Jun hingga 16 Ogos (8 minggu)? Diharapkan dapat jawapan dari pihak tuan. Terima kasih.

  • Elam says:

   Mksm…. Maaf yaa tempat sudah penuh, tetapi untuk tempoh tahun depan… 2014 banyak lagi kosong. Terima kasih.

   • puteri nur aliah says:

    assalamualaikum..sy pelajar kos Diploma in Occupational Safety and Health.. tarikh praktikal saya bermula 11.1.2016 sehingga 18.7.2016..kalau tarikh ni ada kosong tak bagi kos sy?

   • admin says:

    Wasalam, maaf penempatan telah penuh pada tarikh tersebut. Maaf atas kesulitan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *