PERBAHARUI INSURANS DAN ROADTAX KENDERAAN

Kami sudah beroperasi selama 17 tahun dalam mengendalikan insurans kenderaan. Kami ada insurans :

  • ETIQA TAKAFUL
  • TAKAFUL MALAYSIA
  • TAKAFUL IKHLAS
  • ALLIANZ INSURANS
  • KURNIA INSURANS

Apa dokumen yang kami perlukan untuk perbaharui insurans??

Kami hanya perlukan :

  • SALINAN COVERNOTE
  • SALINAN GERAN KENDERAAN

Kami perlu isikan maklumat dalam sistem insurans yang sesuai mengikut jenis kenderaan,tahun kenderaan dan umur pemilik. Jika anda luar Melaka atau tak sempat datang ke pejabat , hanya whatsupp kami maklumat diatas untuk bantuan kiraan secara PERCUMA. Kami juga bantu SIAPkan roadtax sekali.

Berikut contoh covernote atau nota perlindungan:

AMBIL TAHU PERLINDUNGAN SESUAI UNTUK KENDERAAN ANDA

PERLINDUNGAN ADA 3:

      • 1st PARTY /COMPREHENSIVE
        – Insurans cover jika berlaku KEMALANGAN *kenderaan kita dan pihak yang
          dilanggar*, HILANG & KEBAKARAN
        – Kebiasaan kenderaan 15 tahun
        – Lebih baik ikut harga pasaran
        – Boleh tambah perlindungan lain. cth: cermin, personal accident,pemandu & penumpang, banjir dll
      • 3rd PARTY FIRE & THEFT
        – Cover kereta yang lebih 16 tahun
        – Insurans hanya cover kereta yang kita langgar, hilang dan kebakaran
        – Beza dengan 1st party ialah kalau berlaku kemalangan ,kita baiki kereta
           sendiri,kereta yang kita langgar insurans cover.
      • 3rd PARTY
        – Kebiasaan motosikal.
        – Tiada perlindungan. Cover ‘0’
        – Murah

Harga ROADTAX  pula ditentukan oleh beberapa perkara seperti berikut :

√  Jenis pemilikan (Individu/Syarikat)
√  Jenis kenderaan  (Engine Desel/Petrol)
√  Kapasiti / CC kenderaan
√  Kawasan (Semenanjung, Sabah & Sarawak)

Jika ada saman bagaimana pula hendak perbaharui Roadtax ?

Saman yang melibatkan blacklist , roadtax sukar untuk diperbaharui. Tuan/Puan hendaklah membayar terlebih dahulu saman itu. Hanya whatsupp kami nombor kenderaan serta ic untuk tujuan semakan saman. Tuan/Puan juga boleh semak melalui laman web Myeg.

Cara pembayaran ?

Tunai & kad kredit jika datang ke pejabat kami.
Bank in online MAYBANK untuk yang luar MELAKA siap insurans  & roadtax.

Cas pos dikenakan RM 6.00 untuk Semenanjung Malaysia dan RM 10.00 bagi Sabah dan Sarawak. Jika anda di Melaka, kami akan hantar terus pada anda mengikut kawasan ya..

NOTA PENTING
1. Perbaharui insurans boleh dibuat 1 bulan sebelum tamat
2. Kereta atau motosikal lebih 1 tahun perlu rujuk JPJ & PUSPAKOM terlebih dahulu

 

Perbaharui INSURANS dengan kami. Ada ‘CABUTAN BERTUAH‘ setiap bulan untuk anda. Mana tahu anda TERPILIH… STICKER ROADTAX juga ada.PERCUMA jeee…… *selagi stok masih ada

Hubungi kami di Careline : 0196692728 atau 0172340069
Whatsupp : 016-416 2728 @ 017-2340069
Follow page Fb kami  : Insurans & Roadtax  Kenderaan 2.

KAMI BANTU MUDAHKAN URUSAN ANDA

Rujukan :
* Perunding Pinjaman Perumahan & Takaful Mohd Elam & Partner
* Myeg.com
* Polis & JPJ
* Insurans

Disediakan oleh: Azizah
Disemak oleh: Mohd Elam Bin Mohamed

454 Responses to PERBAHARUI INSURANS DAN ROADTAX KENDERAAN

  1. suhaida says:

    Salam saya nak tanya ,kereta sy daftar insuran liberty nak tukar kepada insuran kurnia ,,pengiraan dia sama atau tidak?

  2. Afif says:

    Salam admin. Saya nk tanya, kalau kereta dijual ke owner baru then masa pindah hak milik tu roadtax insurans semua automatik tbatal la kan? Ke saya perlu isi borang asing utk batalkan roadtax tu semua sbb saya call company insurans lama, katanya kena bawak bukti yg dah batalkan roadtax lama tu untuk pindah NCD ke kereta baru. Maksudnya bukti macam mana tu sbb time pergi jpj xde bagi apa pon selain geran nama owner baru. Tq

    • admin says:

      Wslm. Perlu isi batal roadtax drpd JPJ kemudian bawa borang batal tersebut ke syarikat insurans lama utk batalkan insurans kereta lama.

  3. josephine says:

    salam sejahtera, sy buat renew rotax dan insurance direct tapi kereta sy sambung bayar ….bagaimana ye, atau mesti bagi duit kat owner dan suruh dia renew atau saya sendiri boleh renew?

  4. anje says:

    sy nk tnye..sy ada gna mtor under atz nma abg sy..dh sthun abg sya guna mtor tu.tpi bru skali dua byar kdai.skarang mtor msih under kdai lgi,roadtax dn insyurn dh mti 28/3/2018..ley ke sy renew yng lain.mcm mana ya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *