PROFILE SYARIKAT

Mohd Elam & Partner Management Services merupakan sebuah syarikat yang menjalankan perniagaan sebagai perunding dan perkhidmatan di dalam bidang Hartanah, Saham Amanah, Emas serta Insurans dan Takaful. Kami juga komited  untuk memastikan semua kakitangan kerajaan memiliki rumah atau tanah melalui pinjaman kerajaan.

Syarikat ini ditubuhkan secara rasmi pada 8 Oktober 2001. Matlamat syarikat adalah untuk memberi perkhidmatan yang berkesan kepada sesiapa yang hadir atau yang berminat dan memerlukan bantuan di dalam perunding takaful mahupun insurans.

PROFIL SYARIKAT, pdf.downloader


MORTGAGE

Segmen ini memberi penjelasan dan contoh-contoh kepada semua kakitangan kerajaan yang ingin membuat pinjaman bersama Lembaga Pembiayaan Perumahan Sektor Awam (LPPSA). Kunjungilah laman Facebook ‘Urusan Pinjaman Perumahan (Kerajaan)‘ untuk mendapat sebarang berita terkini berkenaan bahagian mortgage.

ROADTAX

Bahagian ini membantu kepada semua pengguna kenderaaan yang ingin tahu lebih lanjut mengenai takaful kenderaan, proses membuat roadtax, kemalangan, kehilangan atau membuat tuntutan jika cermin kenderaan pecah.  Anda dinasihatkan menjadi member FacebookInsurans Roadtax Kenderaankami, Team kami akan menyalurkan berita terkini berkenaan takaful kenderaan.

GPA & DLL  

Bahagian ini menjelaskan kepada sesiapa yang ada mengambil Takaful Berkelompok. Ia terbahagi kepada 3 iaitu :

 1. GPA : Panduan Perlindungan GPA(GROUP PERSONAL ACCIDENT) kepada pelajar IPTA & IPTS.
 2. PA TRAVEL : PA Travel ialah satu bentuk perlindungan kemalangan peribadi yang disediakan untuk melindungi peserta dari risiko yang mungkin berlaku sewaktu mengembara.
 3. INSURANS PEKERJA ASING : Menerangkan jumlah jaminan insurans mengikut negara.

LATIHAN INDUSTRI

Bahagian ini memberi penjelasan awal kepada pelajar-pelajar IPTA @ IPTS yang ingin membuat on-job training (praktikal) di syarikat kami.

UNIT TRUST

Segmen ini memberi tunjuk ajar tentang hal-hal berkaitan dengan saham amanah.

MEDICAL CARD

Disini kami ada memberi huraian dan contoh-contoh produk untuk Medical Card.

EMAS

Tahukah anda menyimpan emas memberi keuntungan lebih 15% setahun?  Makluman lanjut ada didalam bahagian ini.

Services

Mohd Elam and Partner MANAGEMENT Services adalah sebuah agensi yang menjalankan perniagaan sebagai perunding dan memberi perkhidmatan dalam bidang insurans, takaful dan juga pelaburan. Syarikat ini ditubuhkan secara rasmi pada 8 Oktober 2001. Matlamat syarikat adalah untuk memberi perkhidmatan yang berkesan kepada sesiapa yang hadir atau yang berminat dan juga yang memerlukan bantuan dalam bidang Takaful, Insurans atau pelaburan. Dengan pengalaman melebihi 15 tahun dalam bidang ini, diharapkan pelanggan dapat menerima khidmat nasihat mengenai perancangan kewangan.  Kami turut menyediakan Insurans Takaful Am iaitu untuk perlindungan kenderaan.

Kenapa anda perlu mengambil insurans kenderaan bersama kami?

1) Khidmat Nasihat selepas jualan, terutama kes tuntutan kemalangan atau guaman.

2) Kepelbagaian Panel-panel takaful dan insurans.

3) Cabutan bertuah hamper pada setiap bulan.

Untuk Takaful Medical Card apa yang kami tawarkan adalah: Di samping perlindungan serendah RM 500,000 skim ini juga berupa tabungan dan simpanan. Kepada orang yang ingin melabur untuk masa depan yang lebih cerah, kami juga menyediakan pelaburan Amanah saham. Panel-Panel kami adalah:

 1. Etiqa Takaful
 2. Takaful Malaysia
 3. Takaful Ikhlas
 4. Prudential BSN Takaful
 5. Allianz Insurance
 6. Public Mutual
 7. MAA Takaful
 8. AIA Public Takaful
 9. Great Eastern Takaful
 10. AXA Affin

PAUTAN
 
LPPSA

LPPSA

Takaful ikhlas

Takaful ikhlas

JPPH

JPPH

Takaful malaysia

Takaful malaysia

Etiqa Takaful

Etiqa Takaful

6 Responses to PROFILE SYARIKAT

 1. Diyana says:

  Salam. Syarikat ini ade cawangan di terengganu tak?

 2. IDA ROYANI BINTI MOHD NIN says:

  Salam…boleh tak saya dapatkan senarai guaman yang tahu selok belok LPPSA di seremban bagi urusan jual beli rumah.

 3. Mohd Azani says:

  Salam.. nak tanya soalan.. misal kata sya nak beli rumah tetapi letak atas nama syarikat ent iaitu membeli rumah secara tunai (membayar penuh dalam rm 500k) selepas itu dalam tempoh dua atau tiga tahun sya nak tukar nama dalam geran rumah atas nama sendiri.. perlukah dalam surat perjanjian pertama perlu menulis tempoh 2 tahun penukaran nama sya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *